Kultur

Ett CP-bra liv

Här kommer vi att fortlöpande publicera information om kulturaktiviteter på skolan och i vårt närsamhälle.

Kulturtanterna Maria Bäck och Marie Albertsson kommer att se till att ni här hittar en hel del matnyttigt.

Om ni själva vill hålla er uppdaterade om vad som pågår i Värnamo, så finns information på Gummifabrikens hemsida (Extern länk), VisitVärnamo(Extern länk) och kulturförvaltningen(Extern länk).

 

Romandebut!

Marie Albertsson är teaterlärare vid Värnamo Folkhögskola och har startat utbildningen Teaterfolk för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Hon debuterar nu med romanen ”Tobias” och släpper snart en lättläst bok. I samtal med Värnamos kulturchef Lars Alkner om att skriva för olika målgrupper. Livesänt från Gummifabriken i Värnamo.


Länk hittar du här!(Extern länk)

Teaterfolk och LOK-klassens kabaret

Kabaret 20191210-11 Musikhjälpen 2019
En kabaret med och av Teaterfolk och LOK-klassen i Folkhögskolans aula.
 
10 december kl. 14.00 och 18.00
11 december kl. 14.00 och 18.00
 

Om Musikhjälpen:
Tre programledare flyttar in i en glasbur på ett torg i en svensk stad. I 144 timmar samlar de in pengar till Radiohjälpen och informerar kring ett rättviseprojekt. Programmet sänds non-stop i P3 och på SVT Play, och stora delar av dygnet i SVT. I år sänder vi från Stora torget i Västerås mellan den 9-15 december.

Sex är inte ett vapen

I år samlar Musikhjälpen in till temat sexuellt våld i krig och konflikt. Väpnade grupper kan utföra våldtäkter på öppen gata eller attackera barn på väg till skolan som strategi för att sprida skräck, hämnas och tvinga människor på flykt. Extremistgrupper kidnappar människor och håller dem som sexslavar för att locka till sig unga män eller tjäna pengar genom slavhandel.

I samband med att klasserna Teaterfolk och LOK på Värnamo Folkhögskola spelar sin föreställning ”Mod och några visor” kommer pengar till Musikhjälpen att samlas in.

Följ QR-koden för att komma till vår digitala insamlingsbössa.

QR kod Musikhjälpen 2019
OBS! Funkar enbart i mobilens egna kamera, inte Swish-appen.

Eller skriv in följande länk i webbläsaren:

https://bossan.musikhjalpen.se/insamlingar/mod-och-nagra-visor

 

Välkomna!