Våra cyklar

Här hittar du kort information om de cyklar som erbjuds i cykelbiblioteket.

Cresent Elis, 24-växlar herrcykel, hybridkross

Crescent Elis är en så kallad hybridcykel för den som ska cykla längre sträckor och vill ha en sportigare cykel som går bra i ojämn terräng. NOTERA: Utrustad med sk. slicksdäck utan mönstring, vilket ger andra vägegenskaper än vanliga däck. 

 Crescent Elda, 10 växlar, damcykel, cross
  Crescent Elda är en sportigare cykel som fungerar bra för den som ska cykla längre sträckor i ojämn terräng. Höjd på sadeln justeras enkelt genom att lätta på en spärr, till styret behövs en insexnyckel för att justera höjd.
Crescent Elin, 7-växlar damcykel, citymodell
  Crescent Elin är en klassisk dammodel med lågt insteg och både fot- och handbroms. Höjd på sadeln justeras enkelt genom att lätta på en spärr, till styret behövs en insexnyckel för att justera höjd. 
Cresent Elora,  7-växlar damcykel, citymodell
  Crescent Elora är en klassisk dammodel med lågt insteg och både fot- och handbroms. Höjd på sadel och styre justeras med insexnyckel. Motorn har fem effektlägen beroende på hur mycket hjälp du som cyklar vill ha av elmotorn.
ProMovec Classic Wave
Promovec
Wave är en stadscykel med lågt insteg, framhjulsmotor och både fot- och handbroms.  Höjd på sadel och styre justeras med
insexnyckel, det går även att justera vinkel på styret.
Cargobike Classic Electrical, 6-växlar
  Denna ellådcykel är Sveriges mest sålda ellådcykel och rymmer fyra mindre barn. Önskas mer plats för t.ex. varutransporter kan bänkarna fällas upp. En av bänkarna används som låsbar förvaringslåda.
Cargobike Long Single Electric, 7-växlar
   Denna ellådcykel rymmer två mindre barn. Önskas mer plats för t.ex. varutransporter kan bänken plockas bort. I och med att cykeln har två hjul men är större, längre och tyngre än en vanlig cykel kräver den lite vana innan den upplevs stabil.