Är fossilfria lastbilar något för oss?

Är fossilfria lastbilar något för oss?

Foto: Svenstigs

Vi ger åkerier och företag möjligheten att testa el- och biogasfordon i sin egen vardagsmiljö genom vårt transportprojekt FASTR.

Tillsammans med Svenstigs och Atteviks erbjuder vi fem dagar kostnadsfri provkörning i den egna verksamheten. Gunnars Tråd AB var först ut med att köra en ellastbil från Scania.

- Genom att vi fått testa i vår vardagsmiljö har vi insett att det är möjligt att med dagens teknik klara av vår typ av körning. En elektrisk lösning hade funkat väldigt bra för oss, vi kör till kund och sen tillbaka till punkt a där vi kan ladda under frukost och lunch till exempel. Dessutom har vi solceller på vårt tak så vi hade kunnat köra väldigt grönt, säger Emil Gunnarsson VD på Gunnars Tråd.

Chaufför Lennart Johansson tyckte att det var en positiv körupplevelse.

- Det var en trevlig upplevelse. Det är stor skillnad på ljudvolymen, speciellt i lägre fart. Annars var det ingen större skillnad. Jag hade gärna kört mer och med en som klarar mer lastvikt, säger han.

Hindret till att gå över till ellastbil är nu snarast inköpspriset som de tycker är väl högt, så det beror lite på vart el-och dieselpriserna tar vägen framöver.

- Sen väger man ju in goodwillen i att köra på el, det är väldigt positivt såklart, säger Emil.

Testperioden pågår fram till maj 2023.
Är ni intresserade av att provköra? Kontakta:

Svenstigs i Värnamo
Jonna Bäckdahl
Säljare, begagnat/hyr
0370-205 33
jonna.bäckdahl@svenstigs.se

Atteviks i Jönköping
Mattias Forsell
Försäljningschef Scania
0470 – 75 31 51
Mattias.Forsell@atteviks.se