Det våras för cykeln i Vaggeryds kommun

Det våras för cykeln i Vaggeryds kommun

Anna-Karin Näreby med en elcykel.
Anna-Karin Näreby har provpendlat mellan hemmet i Hok och hennes arbetsplatser i Vaggeryds kommun med en elcykel från cykelbiblioteket. Hon tycker att det har fungerat väldigt bra och funderar nu på att köpa en egen elcykel.

Hela RESANs cykelbibliotek fortsätter sin turné över länet och som sista stopp befinner sig nu cyklarna i Vaggeryds och Vetlanda kommuner.

I Vaggeryd är cyklarna väldigt eftertraktade av både verksamheter och medarbetare som testar dem för arbetspendling. På det lokala bostadsbolaget har man till exempel redan gjort slag i saken och köpt in egna elcyklar efter bibliotekslånet.

Anna-Karin Näreby bor i Hok. Hon arbetar som specialpedagog på skolor i Vaggeryds kommun och är en av dem som har provat cyklarna för arbetspendling. Hon kommer nu troligen att köpa en egen elcykel.
- Det fungerar över förväntan och det är så roligt att cykla elcykel! Uppförsbackarna går lätt som en plätt, men jag måste ju trampa för att motorn ska hålla igång, så lite får jag kämpa, säger hon.

Många i Vaggeryd har tunga uppförsbackar eller långa avstånd till arbetet, men om det är detta, det soliga vårvädret eller kanske en Coronaeffekt som gjort elcyklarna så eftertraktade låter vi vara osagt.