Plusenergiforum - anmäl dig nu!

Plusenergiforum - anmäl dig nu!

Plusenergiforum 2018 - anmäl dig nu

Nu är det hög tid att anmäla dig till vår unika, regionala konferens Plusenergiforum som hålls på Elmia den 18 oktober.

Plusenergiforum sprider kunskap som förstärker arbetet med klimatmålen i Jönköpings län och erbjuder högintressanta föredrag inom hållbart resande, energismarta företag och byggnader samt hållbara transporter med fokus på forskning, nyheter och goda exempel.

Trendspaning inleder

Dagen inleds med ett gemensamt föredrag. Bobo af Ekenstam, vd för Docere Intelligence och chefredaktör för Sveriges största trendsajt Buzzter, visar hur de stora förändringskrafterna påverkar klimat och hållbarhet. Du kommer att få en överblick över de tio viktigaste megatrenderna och hur de utvecklas.

Omställningen en guldgruva för landsbygden - Namnkunnig panel avslutar

Även avslutningen av dagen är gemensam, då en namnkunnig panel diskuterar hur klimatomställningen kan bli en guldgruva för landsbygden. Vilka unika värden och affärsmöjligheter erbjuds i klimatomställningens spår?

Panelen består av Helena Jonsson, landshövding i Jönköpings län, Kristina Athlei, regional utvecklingsdirektör på Region Jönköpings län, Bernt-Arne Winberg, vd för Hagagruppen, samt Mikaela Backman, filosofie doktor i nationalekonomi och universitetslektor vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Mer ur innehållet:

”Smarta lösningar för stadsutveckling som främjar både tillväxt och ett hållbart samhälle”

”Money talks  - Ekonomisk lönsamhet som argument för hållbart resande”

” Delad mobilitet bortom storstaden - går det?”

”Framgångsfaktorer för effektivare energianvändning i industriföretag”

Hållbara, tunga transporter

Dessutom kikar vi extra på den nya, nationella godstransportstrategin och hur den kan bli en språngbräda för fossilfria, hållbara tunga transporter.

Klicka här för mer info och anmälan