Vintercyklingens dag 14 februari

Vintercyklingens dag 14 februari

Illustration av flicka som vintercyklar och hjärtan runtomkring

På Alla hjärtans dag den 14 februari anordnas Vintercyklingens dag, en svensk variant av World winter bike to work day, som uppmärksammar alla som väljer att cykla till arbetet vintertid.

Syftet är att lyfta fram att det går att cykla även under årets kallare månader och dessutom att visa på vikten av säkra cykelvägar och värdet i att vara bra klädd, ha bra däck och vara synlig för andra trafikanter.

Gå gärna in och anmäl dig som vintercyklist, så fler kan få upp ögonen för att det faktiskt går utmärkt att cykla året om! 

www.winterbiketoworkday.org(Extern länk)

Hela RESAN hjärtar vintercykling
Inför Vintercyklingens dag passade Hela RESAN på att gå ut och fråga några cyklister i Jönköping om varför de gillar vintercykling. Vi kommer att presentera deras svar i några dagliga inlägg på vår Facebook-sida och det första inlägget publiceras just den 14 februari. Gå in och gilla oss på Facebook, @energikontornorrasmaland, så missar du inte detta!

Och du, det behöver ju faktiskt inte vara fullt så krångligt som många tror. Kolla in den här filmen från Svenska Cykelstäder!(Extern länk)