Så reser du hållbart till Plusenergiforum

Elmia Kongress & Konserthus Elmiavägen 13 Entré 6, 554 54 Jönköping.

Cykel

Från centrala Jönköping är det ungefär 5 km till Elmia, stora delar av vägen finns cykelbana. Cykelparkering finns precis utanför kongress och konserthuset (dock ej med ramlåsmöjligheter).  

För den på besök i staden erbjuder vissa hotell lånecyklar. Det går också att hyra cykel av bl.a.

Buss och tåg

Att ta bussen till Elmia kongress och konserthus är smidigt. Busslinje 1 passerar bl.a. resecentrum för den som anlänt Jönköping med tåg (restid ca 22min), från Huskvarna station och A6-omårdet går busslinje 13. Du kan gå av vid busshållplats Elmia eller Rosenlundsbadet. Kommer du från Jönköpingshållet går du sedan över vägen upp mot Elmiaområdet (bakom Rosenlundsbadet och Scandic Elmia). På www.jlt.se(Extern länk) eller via länstrafikens (JLT:s) app reseplanerare kan du se när bussarna går. Via JLT:s app kan du även köpa bussbiljett, men du kan också betala kontant på bussen.

Bil och samåkning

Det är skyltat mot Elmia från de flesta infarter och vägar i staden.  Om du tar bilen, passa om möjligt på att samåka med andra besökare/deltagare. Det ger en ovärderlig möjlighet att ladda upp inför, och resonera efter, evenemanget.  Vi har skapat en särskild samåkningsgrupp för besökare till Plusenergiforum 2018 på Skjutsgruppen.nu. Du hittar den via http://skjts.se/g/557(Extern länk). Intresserade användare skapar kostnadsfritt ett konto på skjutsgruppen.nu, lägger till att de söker platser/har platser till eventet och specificerar vilken sträcka de ska åka.

Parkering

Precis i anslutning till kongress och konserthuset finns en stor parkering där parkering sker till en timkostnad av 6kr, vilket betalas via parkeringsautomat.

Tankstationer för biogas

Det finns flera tankstationer för biogas i Jönköpings kommun. Närmsta tankstation finns på Vasavägen 1 (Fordonsgas Sverige) i Huskvarna (mycket nära Elmia).

Besök www.energigas.se(Extern länk) för att hitta detaljerad information om vart du kan tanka din gasbil.

Bilpoolen Sunfleet

I Jönköping finns en bilpool; bilpoolen Sunfleet. Läs mer om möjligheten att boka ett av deras fordon på www.sunfleet.com(Extern länk).

Laddstationer för laddbara fordon

På Elmias parkering finns 8 parkeringsplatser med laddplatser. I närheten finns också en laddstation på Cirkle K vid Birger Jarlsgatan 2. 

Besök www.uppladdning.nu(Extern länk) för att hitta detaljerad information om laddningsmöjligheter för ditt laddbara fordon.

Taxi och färdtjänst

I Jönköping finns flera taxibolag. Taxi Jönköping (tel. 036-34 40 00) och Taxi Kurir (tel. 036-12 12 12) kör endast miljöbilar. Utanför västra utgången finns det en direktkopplad telefon till taxi. Den som önskar hjälp med att beställa färdtjänst kan få hjälp med detta i kongress- och konserthusets reception.