Biträdande vårdenhetschef

Medicin- och geriatrikkliniken, medicinsk vårdenhet A och B, Värnamo sjukhus

Vi söker

Vi söker dig som är erfaren sjuksköterska och har ett genuint intresse för personalfrågor, arbetsmiljö och patientsäkerhet. I rollen som biträdande vårdenhetschef får du möjlighet att aktivt medverka i personal- och kompetensförsörjning, verksamhetsutveckling och utvecklingsarbete. Vi söker dig som har ett driv att förbättra och att jobba i ett nära samarbete med vårdenhetschefen kring dessa frågor.

Vi erbjuder dig

Medicin- och geriatrikkliniken är den största kliniken på Värnamo sjukhus med många verksamheter under vårt tak. Vi har fyra vårdenheter i slutenvården med olika inriktningar som till exempel stroke, geriatrisk akutvårdsavdelning (GAVA) och kardiologi. Lokalerna är välplanerade och toppmoderna, och vi arbetar med patienten i fokus. Vårdenhet A och B kan tillsammans erbjuda 36 vårdplatser. Vi har även ett nära samarbete och utbyte med klinikens öppenvårdsmottagningar.

Att må väl och trivas på jobbet är värdefullt för oss. Vi har därför under ett par år arbetat aktivt med arbetsmiljön inom slutenvården där vi har värderat varje personalgrupps kompetens och vilka arbetsmoment som varje grupp ska utföra. Det har förbättrat vår arbetsmiljö, och våra medarbetare bekräftar detta. Vill du bli en av oss? Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid i din grundprofession. Du får ett ettårigt förordnande som biträdande vårdenhetschef. Det finns möjlighet till förlängning av chefsförordnandet.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

Du kommer att ha ett nära samarbete med vårdenhetschefen. I dina uppgifter ingår personal- och kompetensförsörjning, utbildning av personal och att medverka i de regelbundna arbetsplatsträffar som hålls enligt samverkansavtalet.

Du kommer också vara en del i verksamhetsutveckling och patientsäkerhetsfrågor. Kvalitets- och utvecklingsarbete är naturliga delar i verksamheten.

En viss del kliniskt arbete ingår i rollen. Du ersätter vårdenhetschefen vid dennes frånvaro, vilket kan ske i kortare eller längre perioder under året.

För att du ska trivas hos oss

För att trivas i rollen arbetar du målinriktat och är tydlig i din kommunikation. Vi önskar att du med gott omdöme och kreativitet driver utvecklingsarbetet med ständiga förbättringar och patientsäker vård. Du har en positiv attityd tilil arbete och verksamhet som tillsammans med god samarbetsförmåga blir en referenspunkt för arbetsgruppen.  

Vi vill att du:

  • Är utbildad sjuksköterska
  • Har flerårig erfarenhet i yrket
  • Har chefsambitioner och är intresserad av ledarskapsfrågor
  • Har tidigare utbildningserfarenheter eller har en uttalad vilja att arbeta aktivt med internutbildning och ambitionen att stödja dina medarbetare till fortsatt kompetensutveckling
  • Är självgående i att driva utvecklingsarbete med ständiga förbättringar och patientsäker vård
  • Är flexibel i ditt arbetssätt och har ett empatiskt sätt
Tidigare chefs- och ledarerfarenheter är meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad

Om du har frågor är du välkommen att kontakta biträdande verksamhetschef Christina Andersson, 010-244 75 27, eller vårdenhetschef Malin Sandholst, 010-244 75 61. Facklig representant för Vårdförbundet är Fatmir Zogaj, 010-244 00 00, och för Kommunal Christina Ohbur, 010-244 76 80. 

Sista ansökningsdag är den 31 januari.
Intervjuer kan komma att ske löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Biträdande vårdenhetschef Tillbaka till lediga jobb