Kurator

Rehabiliteringscentrum Värnamo

Är du kurator och intresserad av ett arbete som präglas av samarbete och lagkänsla? Då kan denna tjänst vara något för dig!

Vi söker

En trygg och stabil kurator med intresse för arbete inom kvinnokliniken. Du har en socionomexamen och är väl insatt i juridiken inom området. Önskvärt är några års erfarenhet av kuratorsarbete inom hälsa-och sjukvård. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Då resor förekommer i tjänsten är körkort ett krav.

Vi erbjuder dig

En tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Hos oss på Rehabiliteringscentrum får du bidra med din specialistkunskap för att hjälpa människor i behov av stöd. Du har erfarna kuratorskollegor nära till hands men arbetar också tillsammans med övriga rehabiliteringsprofessioner samt läkare och annan medicinsk personal. Varierande och utmanande arbetsuppgifter bidrar till ett ständigt lärande och förbättringsarbete hos dig och dina kollegor i vården.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:Våra förmåner

Det här får du arbeta med

Din arbetsplats är på kvinnokliniken Värnamo sjukhus men organisatorisk tillhör du Rehabiliteringscentrum. Vi erbjuder dig ett varierande och självständigt psykosocialt arbete som innefattar kris- och stödjande samtal med främst kvinnor men även par/närstående. Insatserna kan vara såväl akuta som planerade. Du kommer i kontakt med kvinnor under graviditet och förlossning samt kvinnor med gynekologiska sjukdomar. I arbetet ingår stödsamtal i samband med abort, infertilitet, gynekologiska cancersjukdomar, sexuella övergrepp och intrauterin fosterdöd.  

För att du ska trivas hos oss

Vi ser gärna att du har ett strukturerat och självständigt arbetssätt. Arbetet innebär mycket kontakt med människor från olika bakgrunder och med olika förutsättningar vilket sätter krav på en empatisk förmåga samt en kulturell medvetenhet. Du måste kunna sätta dig in i och förstå andra människors olika situationer och ha goda kommunikationsegenskaper.

Detta värderar vi högt

Patienter och närstående ska känna sig trygga i att våra medarbetare har en samlad kunskap om de fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov i den situation patienten befinner sig i. Vi arbetar personcentrerat där patientens egna resurser tas tillvara. Vi lägger stort fokus på ett delaktigt medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt.

Så här gör du om du är intresserad

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta: områdeschef Jonas Nilsson, tel 010-244 8869. Facklig företrädare för SACO Ingrid Gunnarsson, tel 010-244 88 72.
Sista ansökningsdag är den 27 januari 2019. Urval kan komma att ska löpande.
Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag

Sök jobbet som Kurator Tillbaka till lediga jobb