Leg psykolog

Barnhälsovårdens psykologenhet Öster

Är du lockad av att arbeta för att främja psykisk hälsa och förebygga ohälsa hos blivande föräldrar och småbarnsfamiljer? Vill du bli en del av och vara med och utveckla vår nya psykologenhet med trevliga och kompetenta kollegor över hela länet? Uppskattar du att ha en annan psykolog som chef? Då är du varmt välkommen att söka jobbet som föräldra- och barnhälsovårdspsykolog hos oss!

Vi söker
Just nu söker vi en psykolog med ett intresse för föräldra- och utvecklingspsykologi till Jönköpings läns södra del. Tjänsten utgår från trevliga lokaler tillsammans med barn- och ungdomshälsan i centrala Värnamo, men resor till närliggande kommuner förekommer inom ramen för arbetet. Vi söker dig som tycker om och är bra på att jobba självständigt i din profession men också har lätt för att samverka och samarbeta med andra. Tjänsten är tills vidare och på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Vi erbjuder dig
Som psykolog hos oss erbjuder vi bland annat:

  • Ett varierat och utvecklande arbete
  • Regelbundna träffar med engagerade och trevliga psykologkollegor i länet
  • Kontinuerlig kompetensutveckling
  • Stora möjligheter att engagera dig i olika utvecklingsarbeten inom området
  • Handledning
  • Friskvårdsaktiviteter, till exempel personalgym
  • Fri öppen sjukvård
Det här får du arbeta med
Som psykolog hos oss verkar du i en vårdkedja från graviditet till övergång till skolhälsovård och är på så sätt en länk mellan olika verksamheter. Hos oss får du möjlighet att arbeta med både barn och vuxna. De flesta insatserna handlar om stöd och behandling till blivande och nyblivna föräldrar, vid svårigheter som handlar om eller påverkar föräldraskapet. Det kan handla om allt från förlossningsrädsla och depression post partum till att främja samspel och anknytning eller stötta föräldrar att bemöta och hantera olika beteenden hos sina barn.

Du får även arbeta med bedömnings- och utredningsarbete av förskolebarn på basnivå samt ge konsultation till barnmorskor och annan barnhälsovårdspersonal. Utöver ett nära samarbete med BHV-sjuksköterskor samverkar du också med andra professioner på familjecentralerna i området.

Kring det enskilda barnet/familjen samverkar du även vid behov med till exempel förskola och socialtjänst.

För att du ska trivas hos oss
För att trivas i arbetet som psykolog hos oss bultar ditt hjärta lite extra för de yngsta barnen och för att främja hälsa och förebygga ohälsa senare i deras liv. Du har goda kunskaper kring, eller är nyfiken på att lära dig mer om, bedömning av små barns utveckling och barnutredningar på basnivå. Som person är du empatisk, trygg och stabil men flexibel i tanken. På ett professionellt sätt anpassar du dig till varje situation. Du tar ansvar för din uppgift och har lätt för att organisera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmågan att samarbeta. Körkort är ett krav.

Detta värderar vi högt
Vi som arbetar inom barnhälsovården vill att familjerna ska få ett bra bemötande och känna förtroende och delaktighet. Detta ska tillsammans med vår kompetens inom prevention, folkhälsa och medicinsk vård skapa bästa möjliga värde för de vi finns till för. Stor tonvikt läggs vid jämlikhet över länet, långsiktighet och att följa barns hälsa ur ett folkhälsoperspektiv.

Vi arbetar för bästa möjliga hälsa för alla barn i vårt län där barnkonventionen ska vara en självklar utgångspunkt.

Så här gör du om du är intresserad
Kontakta gärna enhetschef Victoria Laag, 010-242 59 34, om du har frågor om tjänsten. Facklig representant för Psykologförbundet är Helena Friede, 010-242 37 19.

Sista ansökningsdag är den 28 februari 2019.
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Leg psykolog Tillbaka till lediga jobb