IT-strateg/Informationsarkitekt

Regionfastigheter, Utvecklingsenheten, Jönköping

Kommande ny- och ombyggnadsprojekt i länet genererar en ökad leverans av information från byggprojekt till förvaltning. Som IT-strateg/Informationsarkitekt blir din uppgift att bringa ordning i myllret av digitala informationsflöden men även lägga upp strategi för vilken informationsteknik som ska användas. Vi är mitt uppe i en förändring där vi går från en traditionell/manuell hantering till en mer digitaliserad process (ibland även kallad BIM-process). Motiveras du av att delta i utvecklings- och förbättringsarbete kopplat till digital information? Välkommen med din ansökan!

Vi söker

Vi söker dig som vill vara med och utveckla våra informationsprocesser mot målet att åstadkomma en effektiv informationslogistik mellan byggprojekt och drift- och förvaltningsorganisationen. Du har kunskap inom digitalisering, IT och projektledning. Erfarenhet från fastighetsförvaltning eller byggbranschen med fokus på informationsflöden och digitala informationsstrategier är meriterande. Vi ser att du har högskoleutbildning, gärna med IT-inriktning, eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du ska ha goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. Vidare är det meriterande om du har kunskaper i processkartläggning och/eller erfarenhet från uppdrag av verksamhetsutveckling. Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Placeringsort är Jönköping men då tjänsten innebär uppdrag inom hela länet är B-körkort ett krav.

Vi erbjuder dig

Region Jönköpings län arbetarför ett gott liv i ett attraktivt län. Vi är en kunskapsintensiv verksamhet med goda utvecklingsmöjligheter. Dessutom erbjuder vi generösa anställningsförmåner som du kan läsa om här:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

I din roll ingår att;

  • kartlägga informationsflöden
  • utarbeta strategier för digital informationshantering
  • samordna, planera och genomföra olika implementeringsprojekt
Ett av de första uppdragen blir att utveckla vår digitala informationsstrategi. I den ska det framgå vilken detaljeringsnivå och struktur drift- och förvaltningsintressant information ska förses med och även hur den ska förädlas genom byggnadens hela livslängd. Här är det du som leder arbetet och ser till att strategin utvecklas, är väl fungerande och tillämpas av medarbetarna på Regionfastigheter. Det gör du genom att informera och utbilda dina kollegor.

För att du ska trivas hos oss

Du har goda ledaregenskaper, är strukturerad och en metodisk problemlösare som tar egna initiativ och drivs av utveckling. Eftersom du kommer fungera som stöd för driftpersonal, byggprojektledare och fastighetsförvaltare m.fl. är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, kan entusiasmera och skapa goda relationer. Du är en god pedagog och kan förmedla budskap med tydlighet och enkelhet. Arbetsuppgifterna förutsätter god skriftlig och muntlig kommunikativ förmåga. Du är uthållig, trygg och stabil, tar ansvar för din uppgift och motiveras av att arbeta med komplexa frågor. Vidare har du förmåga att tänka strategiskt med ett brett perspektiv på att organisera och integrera information och informationsflöden. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Detta värderar vi högt

Vi strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrunder, erfarenheter och kunskaper tas tillvara och berikar verksamheten.

Så här gör du om du är intresserad

Kontakta gärna Charlotte Bruun, utvecklingschef, 010-24 25 167 om du har frågor kring tjänsten. Fackliga ombud är Sune Carlsson, 010-242 27 19 för Sveriges Ingenjörer och Brigitte Gustafsson, 010-242 51 74 för Vision.

I denna rekrytering arbetar vi med ett löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju innan annonstiden har gått ut. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 24 mars 2019.


Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som IT-strateg/Informationsarkitekt Tillbaka till lediga jobb