Chefläkare

Chefläkare och patientsäkerhet

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad läkare med ett stort intresse för patientsäkerhetsarbete. Tjänsten avser en tillsvidareanställning med omfattning 50 % vilket kombineras med kliniskt arbete. Placering är på Länssjukhuset Ryhov. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Det här får du arbeta med

Som chefläkare hos oss jobbar du med sedvanliga arbetsuppgifter för chefläkare. Att värdera händelser där patienter kommit till skada och stå för Lex Maria-anmälningar är en viktig del av arbetet, liksom att fungera som rådgivare åt verksamheterna på sjukhuset i frågor om patientsäkerhet. Ditt chefläkaruppdrag gäller i första hand verksamheterna i Kirurgisk och Medicinsk vård på Länssjukhuset Ryhov men arbetet sker i nära samverkan med övriga chefläkare i Region Jönköpings län. Du förväntas delta i och stödja det proaktiva patientsäkerhetsarbetet i Region Jönköpings län. Du arbetar också i nära samverkan med verksamhetscheferna och chefssjuksköterska på sjukhuset. Du har din anställning i den regionövergripande verksamheten Chefläkare och patientsäkerhet.

För att du ska trivas hos oss

Tjänsten innebär mycket samarbete med klinikerna och vi vill därför att du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört sett. Du har en god kommunikativ förmåga och säkerställer att budskap når fram och att förväntningar är tydliga. Du har en helhetssyn och förmåga att se till sakers långsiktiga betydelse. För denna roll söker vi dig som inger trygghet och förtroende.

Så här gör du om du är intresserad

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta chefläkare Axel Ros, tfn 010-2421347, 070-3661347. Facklig företrädare för Läkarföreningen är Bengt Hultberg, tfn 010-242 15 77.

Välkommen att söka tjänsten via länken nedan. Din ansökan vill vi ha senast den 24 mars.

Sök jobbet som Chefläkare Tillbaka till lediga jobb