Projektledare energieffektiva företag

Energikontor Norra Småland

Vill du vara med och främja arbetet med energieffektivisering och förnybar energi hos små och medelstora företag i Jönköpings län? Trivs du med att arbeta uppsökande och att skapa nya kontakter? Då kan du vara den vi söker!

Vi söker

Vi söker en projektledare inom förnybar energi och energieffektivisering. Vi ser att du har relevant högskole- eller yrkeshögskoleutbildning inom energi, energisystem eller fastighet, alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av arbete i projekt och uppsökande verksamhet med många externa kontakter.
Kunskap om Officepaketet är ett krav. B-körkort är ett krav då vi besöker företag i hela Jönköpings län.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett vikariat på heltid med placering i Jönköping. Anställningen pågår fram till 2020-04-30, med möjlighet till förlängning. Hos oss får du ett utvecklande och stimulerande arbete med stort kollegialt stöd och hög trivsel. Hos Energikontor Norra Småland är samarbete och samverkan nyckelord för framgång både inom vårt team och med samarbetspartners. Arbetet innefattar stort egenansvar och arbetsplatsen kännetecknas av prestigelöshet, kunskapstörst och ett nära och varmt samarbete.

Du kommer att ingå i ett team om fem personer som arbetar med områdena energieffektiva företag och hållbart byggande och renovering.
Som anställd hos oss har du möjlighet till fri öppen sjukvård och tillgång till varierande friskvårdsaktiviteter, exempelvis personalgym och friskvårdsbidrag. Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

Du kommer att arbeta med att ge stöd inom energieffektivisering och förnybar energi till mot små och medelstora företag. Du kommer att stötta företag i att effektivisera sin energianvändning vilket kan handla om organisatoriska frågor, produktionsprocesser, stödprocesser och klimatskal samt omställning till förnybar energi. Detta görs inom ramen för Energikontorets projekt Regionala noder samt Företagsnätverk för energieffektivisering. Läs gärna mer på Energimyndighetens hemsida - noder och nätverk.

Arbetsuppgifter i projektet Företagsnätverk för energieffektivisering:

  • Projektledning med ansvar för mål och aktiviteter.
  • Driva två företagsnätverk. Anordnar nätverksträffar och stötta företagen mellan träffarna.
  • Uppföljning och rapportering av aktiviteter och budget.Arbetsuppgifter i projektet Regionala noder.
Arbetsuppgifter i projektet Regionala noder:

  • Boka och genomföra företagsbesök.
  • Ge fördjupat stöd inom energieffektivisering och förnybar energi.
Båda projekten innefattar:

  • Kontakter och samverkan med företagsstödjande organisationer samt kommunernas miljökontor i Jönköpings län.
  • Utveckling av arbetssätt och utrymme för ta egna initiativ och att på egen hand planera och genomföra det arbete som krävs för att uppnå projektmålen.
På arbetsplatsen finns kompetensstöd inom kommunikation, energisystem, beteendefrågor samt tillgång till väl utvecklade nätverk både regionalt och nationellt. Arbetsuppgifter innefattar även uppföljning och rapportering med koll på budget. Som stöd i detta finns projektekonom och utarbetade administrativa rutiner för att du ska kunna fokusera på att driva arbetet framåt.
Du kommer att få insyn i Energikontorets övriga verksamhet inom temaområdena energieffektiva företag samt hållbart byggande och renovering där bl.a. digitalisering, solenergi, cirkulär ekonomi och beteendefrågor är exempel på vad som är intressant.

För att du ska trivas hos oss

Vi söker dig som är självgående, strukturerad och resultatorienterad. Du är kreativ och kommer med nya idéer och tar initiativ för att genomföra dem. Vi strävar efter att hålla hög servicenivå både internt och externt, därför söker vi dig som har lätt för att ta människor, underhålla relationer och förmåga att skapa nya kontakter. På Energikontoret är samarbete och samverkan nyckelord för framgång - både inom vårt team och med våra samarbetspartners vilket kräver att du är trygg och stabil som person i förhållande till andra.
Du ska på ett tydligt sätt kunna uttrycka dig på svenska i tal och skrift och nå ut med ditt budskap. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och strävar efter mångfald och jämställdhet.

Så här gör du om du är intresserad

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Energikontor Norra Smålands verksamhetsledare Carlos Pettersson, tfn 072-554 58 41, eller Johan Lundberg projektledare tfn 072-530 85 66. Facklig företrädare för SACO är Malin Svensson, tfn 010-243 59 42.
Sista ansökningsdag är den 2019-03-24. Ansök gärna redan idag, då rekryteringen sker löpande vilket innebär att vi kan bjuda in till intervju innan annonstiden har löpt ut.
Välkommen med din ansökan!

Sök jobbet som Projektledare energieffektiva företag Tillbaka till lediga jobb