Utredare med inriktning mot Cosmic och andra vårdsystem

Sektionen för vårdtjänster

Vill du bidra till att förverkliga visionen för eHälsa? År 2025 ska Sverige vara bäst i världen på att använda digitaliseringens och eHälsans möjligheter för att skapa en vård och omsorg som är jämlik, effektiv, tillgänglig och säker.


Folkhälsa och sjukvård är den största avdelningen inom Regionledningskontoret. Vi arbetar nära regionledningen och har som huvuduppgift att ge styrning och stöd till regionens hälso- och sjukvård. Totalt är vi närmare nittio medarbetare med varierande yrkesbakgrund.
Sektionen för Vårdtjänster arbetar processinriktat med strategier för utveckling av arbetssätt kopplade till Cosmic och Regionens övriga IT-stöd. Arbetet är inriktat på att skapa goda förutsättningar för god och säker vårdinformationshantering mot tre målgrupper; vårdpersonal, medborgare och beslutsfattare.

Vi erbjuder dig

Du får arbeta processinriktat med fokus på vårdens arbetsflöden och vårdinformationshantering. Tillsammans tar vi oss an utmaningar som kräver samarbete, struktur, standardisering, systematisering och långsiktighet.

Tjänsterna avser två tillsvidareanställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Det här får du arbeta med

Tjänsten innefattar arbete med utveckling av arbetssätt kopplade till Cosmic och övriga IT-stöd. Utvecklad vårddokumentation kommer att ha stort fokus. Vi ser positivt på Cosmicerfarenhet och arbete med vårdplaner, operationsplanering, vårdprevention, kodning och tvärprofessionell dokumentation.
I arbetsuppgifterna ingår kartläggning och analys av arbetsflöden, utveckling av regiongemensamma riktlinjer och rekommenderade arbetssätt, manualer, utbildning, support och systemförvaltning såväl som nyutveckling. Allt med fokus på att skapa bästa möjliga vårdinformationshantering för varje enskild patient, såväl som för specifika vårdprocesser.

Alla utredare på avdelningen har självständiga administrativa arbetsuppgifter som kan variera över tid och utifrån behov.
Arbetet innebär samverkan med kollegor inom sektionen och andra enheter inom Regionledningskontoret såväl som med Regionens sjukhuskliniker, vårdcentraler och IT-centrum.

För att du ska trivas hos oss

Du är van att ta stort eget ansvar. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och slutför det du påbörjat. Du är skicklig på att kommunicera och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en skicklig organisatör och har förmåga att se utvecklingsmöjligheter i det du arbetar med.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Så här gör du om du är intresserad

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta sektionschef Britt Karlsson, britt.karlsson@rjl.se, tfn 0706 42 41 94. Facklig företrädare för Vårdförbundet är Andreas Lägermo, tfn 010-242 59 77 och för Vision Carina Einarsson Jonsson, tfn 010-2426588. Välkommen med din ansökan senast 2019-03-27.

Skicka in din ansökan via nedanstående länk tillsammans med CV och övriga handlingar.

Sök jobbet som Utredare med inriktning mot Cosmic och andra vårdsystem Tillbaka till lediga jobb