Läkarchef ST- och underläkare

Medicinkliniken, Länssjukhuset Ryhov i Jönköping

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad läkare och specialist inom intermedicin med valfri grenspecialitet. Önskvärt är om du har tidigare erfarenhet av att vara ledare samt arbetat med utvecklingsarbete.

Uppdraget som läkarchef är ett förordnande på tre år, vilket kan komma att förlängas. I grunden är tjänsten tillsvidare på heltid där du blir anställd i din grundprofession och rollen som läkarchef är på 50%. Tillträde sker efter överenskommelse.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete i en tjänst där du får möjlighet att utvecklas. Förutom att arbeta kliniskt inom verksamheten erbjuds du även möjlighet till ledarskapsutbildning.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder här.

Det här får du arbeta med

Som läkarchef för ST-läkare/underläkare har du personalansvar och leder och fördelar arbetet för dessa. I uppdraget ingår även att ha ansvar för de AT-läkare som under 6 månader tjänstgör på Medicinkliniken. Chefskapet innebär att du har ett delegerat ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö för läkargruppen, vilket innebär bland annat ansvar för bemanning, rekrytering, lönesättning, medarbetarsamtal, arbetsmiljö samt personalbudget.

Tjänsten innebär ett nära samarbete med ST-studierektor i internmedicin och AT-chef på Länssjukhuset Ryhov. Du är direkt underställd verksamhetschefen och är en del av klinikens ledningsgrupp, vilket innebär att du är engagerad i hela verksamhetens resultat och utveckling. Du förväntas ta en aktiv del i den klinikens fortsatta utveckling. I tjänsten ingår att arbeta kliniskt där även deltagande i klinikens jourlinjer ingår. Som läkarchef kommer du även vara involverad i hanteringen av medicinska avvikelser. 

 Tidigare erfarenhet av ledarskap samt dokumenterad ledarskapsutbildning är meriterande. 

Så här gör du om du är intresserad

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Medicinkliniken Länssjukhuset Ryhov Eva-Lena Enell, 010-242 63 44. 

Sista ansökningsdag är den 15 mars 2020. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Läkarchef ST- och underläkare Tillbaka till lediga jobb