Kurator

Barn- och ungdomshälsan i Huskvarna

Vi söker

Till barn- och ungdomshälsan i Huskvarna söker vi nu en kurator som vill vara med och främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa bland barn och ungdomar.

Vi erbjuder dig

Vi kan erbjuda en visstidsanställning på heltid under 12 månader med eventuell möjlighet till förlängning. Du får en anpassad introduktion med utgångsläge i dina erfarenheter. Som anställd hos oss har du dessutom fri öppen sjukvård och tillgång till diverse friskvårdsaktiviteter, exempelvis personalgym.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder: http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

I ditt arbete som kurator på barn- och ungdomshälsan ger du råd och stöd och utför behandlingsarbete med barn och ungdomar. Du ska även kunna ge föräldrastöd och vägledning när barn eller ungdom visar tecken på psykisk ohälsa. Det ingår också att göra kartläggningar av barnets och den unges styrkor och svårigheter samt ge dem fortsatt stöd, råd och behandling. Tjänsten innehåller såväl telefonrådgivning och mottagningsbesök som teamarbete och samverkan med externa samverkanspartners.

För att du ska trivas hos oss

Vi söker dig som är socionom eller har utbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig. Vidareutbildning i steg 1 KBT är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av stöd och behandling av barn och unga med psykisk ohälsa samt erfarenhet av föräldrastöd. Erfarenhet av kliniskt arbete med barn är meriterande. För att trivas i arbetet bör du som person ha förmåga att strukturera och planera ditt arbete samt vara flexibel och kunna ställa om vid nya omständigheter. Du arbetar bra tillsammans med andra och har en god förmåga att lyssna och kommunicera. Vidare är du bra på att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har ett stort intresse av arbete med barn, unga och deras familjer. Vi lägger stor vikt vid egenskaper som god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt

Vi vill att de som besöker oss ska få ett bra bemötande, vara delaktiga och känna att vår insats gör skillnad. Vi arbetar aktivt med att vara lyhörda. Genom vårt arbetssätt med flera professioner vill vi värna om en helhetssyn kring barnet/ungdomen/familjen.

Så här gör du om du är intresserad

Upplysningar lämnas av enhetschef Sara Elofsson, 010-242 96 71. Facklig företrädare för SSR är Maria Hugosson, 010-242 13 32.

Sista ansökningsdag är 23 juni 2019.
Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Kurator Tillbaka till lediga jobb