Bibliotekarie

Futurum, Region Jönköpings län

Vi söker

Vi söker dig som vill arbeta på ett sjukhusbibliotek. Vi behöver förstärkning i vår personalgrupp eftersom vi kommer att arbeta i ett projekt under det närmaste året. Tjänsten är på halvtid med tillträde 15 september eller efter överenskommelse och 6 månader framåt, med möjlighet till förlängning.

Det här får du arbeta med

Inom Region Jönköpings län finns det sjukhusbibliotek på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping, Värnamo sjukhus, Höglandssjukhuset Eksjö samt vid den Odontologiska Institutionen i Jönköping. Samtliga fem bibliotek tillhör organisatoriskt Futurum, en akademi för hälsa och vård. Vårt uppdrag är att vara ett kunskapsstöd och en hälsofrämjande miljö i sjukvården och vår verksamhet vänder sig till såväl personal som patienter och anhöriga. Din arbetsplats kommer att i första hand vara sjukhusbiblioteket på Länssjukhuset Ryhov. I tjänsten ingår informationspass och bokuppsättning, reservationshantering samt andra förekommande arbetsuppgifter. Tjänstgöring kan förekomma vid någon av de andra biblioteksenheterna efter behov.

Din kompetens

Vi söker dig som har examen i informations- och biblioteksvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta på bibliotek.
Arbetsuppgifterna kräver god kommunikativ förmåga och självständighet och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt.

Så här gör du om du är intresserad

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta bibliotekschef Åsa Zetterling, tfn 010-24 22490. Facklig kontaktperson är Catarina Rådefjäll, DIK, tfn 010-24 22498.
Välkommen att söka jobbet via länken nedan. Sista ansökningsdag är den 16 augusti.

Sök jobbet som Bibliotekarie Tillbaka till lediga jobb