Sjuksköterskor

Psykiatriska kliniken, Jönköping

Psykiatriska kliniken Länssjukhuset Ryhov i Jönköping är en av länets största kliniker. Vi är omkring 400 medarbetare med ett brett spektrum inom vår specialitet. Här finns möjlighet att förkovra sig inom flera områden och vi har en ständig strävan att utveckla och förbättra vår verksamhet.

Mer information om Psykiatriska kliniken i Jönköping finner du här.

Vi söker

Vi söker legitimerade sjuksköterskor till våra slutenvårdsenheter och vår akutmottagning. Gärna med vidareutbildning inom psykiatri. Är du inte specialistsjuksköterska i psykiatri så ser vi gärna att du är intresserad av att läsa vidareutbildningen. Erfarenhet av psykiatri är meriterande. Tjänsterna är tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöring sker utefter rotationsschema.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder spännande arbetsuppgifter i en organisation som ständigt utvecklas. Vi hoppas att du vill vara med och påverka vårt framtida arbete genom idéer och engagemang och utveckla vården för personer med behov inom det psykiatriska området. Hos oss har du goda möjligheter till kompetensutveckling.

Andra förmånder som vi erbjuder är exempelvis fri tillgång till vår friskvårdsanläggning. Möjlighet att äta varierad kost i vår restaurang. Som anställd hos oss har du också fri sjukvård och kan ta del av olika personalaktiviteter iform av resor och utflykter.

Här kan du läsa mer om vilka förmånder vi erbjuder.

Det här får du arbeta med

Slutenvårdens enheter består av 5 avdelningar och en akutmottagning;

PIVA- PIVA är en psykiatrisk intensivvårdsavdelning med 16 platser fördelat på 2 enheter en PIVA del med 6 platser och en akutpsykiatrisk avdelning med 10 platser. Detta är en länsavdelning med hela länet som upptagnings område.

Avd C- Rättspsykiatrin i Jönköpings Län är centrerad till Länssjukhuset Ryhov. Vi har 12 vårdplatser samt en öppenvårdsenhet som arbetar mot hela länet. Som sjuksköterska är du omvårdnadsansvarig för ett antal patienter. Hos oss får du möjlighet till ett spännande och stimulerande arbete.

Avd E- Beroendevårdens slutenvårdsavdelning. Länsresurs(arbetar mot 13 kommuner) med 16 vårdplatser. Akutavdelning med dygnet runt intag. Medicinsk avgiftning för patienter med alkohol-, narkotika och/eller läkemedelsberoende. Förutom medicinsk avgiftning erbjuder vi motivationsarbete och Nada akupunktur. Vi erbjuder alla patienter etablering av öppenvårdskontakt alternativt återknyta till redan befintlig.

Avd F- Är en slutenvårdsavdelning med 16 vårdplatser som tar emot patienter från 18 år och uppåt med varierad psykiatrisk problematik. Hos oss har patienterna tillgång till behandlingsformer som stödjande samtal, läkemedelsbehandling, ECT-behandling, öron akupunktur, beröringsmassage mm.

Avd H- Tar emot patienter med allmänpsykiatrisk problematik. Avdelningen är dessutom specialiserad på gravida och nyblivna mammor i kombination med psykisk ohälsa. Vi har 16 vårdplatser och arbetet som sjuksköterska sker i team modulvis tillsammans med skötare.

PAE- består av en akutmottagning och ett mobilt team. På mottagningen kommer du tillsammans med kollegor arbeta med telefonrådgivning, bedömning och prioritering av akutpatienter. Psykiatriska vårdjouren arbetar med hög tillgänglighet i patientens vardag. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av bedömningar via telefon eller hembesök. Båda teamen har ett stort kontaktnät, både inom kliniken och på sjukhuset, men även externt med t ex. polis, räddningstjänst och socialtjänst. En viktig del i arbetet är att hålla en god servicenivå för patienter och samarbetspartners

För att du ska trivas hos oss

Har du förmåga att behålla lugnet i stressiga situationer och kan snabbt anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är trygg i din yrkesroll och har mod att agera i pressade situationer. Som person är du lugn, nyfiken, nytänkande, har en öppenhet för samarbete och brinner för att skapa en god stämning samt att hjälpa andra. Förmåga att dela med sig och ta tillvara sina kollegors kompetens är något vi värdesätter högt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt

Vi arbetar personcentrerat med patientens bästa i fokus. I vår verksamhet värdesätter vi medarbetare som önskar utveckla sin profession samt vill medverka i klinikens utveckling och framtid. Vår klinik eftersträvar mångfald ur alla perspektiv.

Så här gör du om du är intresserad

Kontakta vårdenhetschef, Helena Isaksson 010-242 31 42. Ange i ansökan om det är någon speciell enhet du är intresserad av att arbeta på. Facklig företrädare för Vårdförbundet är Anna Wänebring, 010-242 30 99. Sista ansökningsdag är den 1 november men intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Sjuksköterskor Tillbaka till lediga jobb