Specialpedagog lekterapiverksamhet

Lekterapi, Barn- och ungdomsmedicinska kliniken, Länssjukhuset Ryhov

Vi söker

Till en tillsvidareanställning på heltid söker vi dig som är legitimerad förskollärare eller lärare med inriktning mot fritidshem. Det är önskvärt är att du har specialpedagogisk påbyggnadsutbildning. Tillträde efter överenskommelse. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomsverksamhet. 

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss får du arbeta med barn och familjer på en klinik som är ett sjukhus i sjukhuset. Det är ett omväxlande arbete med möjlighet till både bredd och djup. I undersökningar anger våra medarbetare i hög grad att de trivs.

Som anställd hos oss har du dessutom fri öppen sjukvård och tillgång till diverse friskvårdsaktiviteter, exempelvis personalgym. Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:
http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

Lekterapin, som är en specialpedagogisk verksamhet och en frizon i vårdmiljön, ingår i barnklinikens verksamhet. Lekterapin riktar sig till barn och ungdomar som har vårdkontakt med sjukvården samt barn som anhöriga. Därför ingår också samarbete med andra kliniker på sjukhuset.

Som pedagog på lekterapin arbetar du med att erbjuda möjlighet till lek, skapande verksamhet, bearbetning, samtal och social samvaro enskilt eller med andra barn och ungdomar. I uppdraget ingår också att hjälpa barn med sjukvårdsrädsla. Vår vision är att vårda och utveckla det friska hos alla barn och ungdomar i sjukvården.

För att du ska trivas hos oss

På lekterapin arbetar vi med att skapa trygghet för patienten och vi söker därför dig som är lyhörd, lugn och stabil. Du ser människors olika förutsättningar och du har förmåga att skapa förtroendefulla möten. För att lyckas och trivas i din nya roll behöver du vara van vid att själv ta mycket eget ansvar och driva processer och utveckling framåt. Arbetet innehåller stora möjligheter till kreativitet och vi ser gärna att du har ett nytänk som kan omsättas i praktiken. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Utdrag från Polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning.

Detta värderar vi högt

Vi värderar medarbetare med ett öppet sinne och med vilja och nyfikenhet att lära mera. Vi arbetar aktivt utifrån FN:s barnkonvention och NOBAB:s standard för barn på sjukhus (NOBAB är en ideell förening som arbetar för barns och ungas rättigheter och behov inom hälso- och sjukvård). Teamarbete runt barn och familjer med ett person- och familjecentrerat förhållningssätt är viktigt. 

Så här gör du om du är intresserad

Upplysningar lämnas av vårdenhetschef Anna-Lena Svensson, 010-242 22 62.
Fackliga företrädare för Lärarförbundet är Maria Moberg och Aino Winberg 010-242 22 92.

Sista ansökningsdag är den 13 november 2019. Välkommen med din ansökan.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Specialpedagog lekterapiverksamhet Tillbaka till lediga jobb