Sjuksköterska till Elsa-enheten

Elsa-enheten, Höglandssjukhuset i Eksjö

Är du sjuksköterska och nyfiken på att testa nya utmaningar? Vill du ta chansen att arbeta på olika enheter och få möjlighet att hitta vad just du brinner för? Då är detta jobbet för dig!

Vi söker

Enheten Legitimerade Sjuksköterskor i Allmäntjänstgöring (ELSA) är en verksamhet för sjuksköterskor som vill få nya kunskaper, en bredare erfarenhet och chansen att och hitta sin enhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi söker dig som legitimerad sjuksköterska. Elsa-enheten riktar sig främst till nyutexaminerade sjuksköterskor men även till sjuksköterskor med erfarenhet.

Vi erbjuder dig

Som Elsa-sjuksköterska få du en bred erfarenhet av klinikarbete genom att arbeta sex till tolv månader i taget på olika enheter inom Höglandssjukhuset i Eksjö. ”Jag får en inblick i många verksamheter och känner mig därför tryggare när jag ska hitta min framtida placering” svarar en av våra Elsa-sjuksköterskor på frågan om vad som är det bästa med tjänsten. "Att jag vågar ta för mig mer, eftersom jag har både erfarenhet och kunskaper från andra arbetsplatser” svarade en annan. 

Är du nyutbildad sjuksköterska? 
Vi vet att steget från utbildning till verklighet kan kännas stort. Vi vill ge dig som nyutbildad sjuksköterska en bra start i arbetslivet där du får växa in i din nya yrkesroll. Därför erbjuder vi alla våra anställda sjuksköterskor som fått sin legitimation de senaste 12 månaderna att delta i ett av Sveriges bästa introduktions- och utvecklingsprogram för nyautbildade sjuksköterskor - RIU. Programmet omfattar 20 heldagar fördelade på åtta månader, och det startar varje år i februari och september. RIU ger dig en möjlighet att träffa andra sjuksköterskor i samma situation där ni utbyter erfarenheter och ger varandra råd och stöttning. Här kan du läsa mer om RIU och följ oss gärna på Instagram på @regionjkpgriu.

För att få en bra start får du en anpassad introduktion och bredvidgång utifrån dina erfarenheter på respektive klinik. Region Jönköpings län erbjuder en rad förmåner för dig som är anställd. Läs gärna om vilka förmåner vi erbjuder!

Det här får du arbeta med

Som Elsa-sjuksköterska arbetar du som sjuksköterska på din tilldelade enhet. De enheter som ingår i Elsa-verksamheten och som du får att arbeta på är: medicin- och geriatrikkliniken, kirurgkliniken, akutkliniken, psykiatriska kliniken, ortopedkliniken, kvinnokliniken, ambulanssjukvården, endoskopienheten och daguppvaksavdelningen (DUVA). 

För att du ska trivas hos oss

För att trivas som Elsa-sjuksköterska är du en person som har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och trivs med varierade arbetsuppgifter. Du har god samarbetsförmåga, är initiativtagande och tar ansvar för såväl dina egna arbetsuppgifter som för helheten i stort. Att arbeta självständigt är något du är bra på då du har lätt för att prioritera dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt

Vi bemöter patienter, närstående och varandra på ett respektfullt sätt. Vi skapar förutsättningar för erfarenhetsutbyte och kunskapsöverföring mellan sjuksköterskor och mellan arbetsplatser.

Så här gör du om du är intresserad

Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Birgitta Stenbäck, 010-243 55 63. Facklig företrädare för Vårdförbundet är Maria Löfkvist, 010-243 52 97.

Sista ansökningsdag är 20 november 2019. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Sök jobbet som Sjuksköterska till Elsa-enheten Tillbaka till lediga jobb