Chefsöverläkare/medicinskt ledningsansvarig och läkarnas chef

Psykiatriska kliniken, Värnamo sjukhus

Vill du få möjlighet att utvecklas och påverka samt vara med att leda vår klinik till fortsatt utveckling? Välkommen att söka jobbet som Chefsöverläkare/medicinskt ledningsansvarig och läkarnas chef! 

Vi söker

Vi söker dig som är överläkare med specialistutbildning inom psykiatri med. Du bör även ha erfarenhet av verksamhets-, budget- och personalansvar. Önskvärt är om du har erfarenhet av internutredningar och händelseanalyser. Även relevanta vidareutbildningar inom professionen och/eller ledarskap ses positivt. Då resor förekommer i tjänsten är B-körkort är ett krav.

Tjänsten som överläkare är tillsvidare på heltid med tillträde efter överenskommelse. Uppdraget som chefsöverläkare är ett förordnande på 3 år.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett stimulerande och utmanande ledaruppdrag med goda utvecklingsmöjligheter. På vår klinik har vi flertalet av psykiatrins specialiteter representerade, så som akutpsykiatri, allmänpsykiatri, heldygnsvård, beroendevård och psykosmottagning.

Här finns goda förutsättningar på en lagom stor och samlad klinik med korta beslutsvägar och en väl fungerade läkargrupp. Vi arbetar personcentrerat med patientens bästa i fokus och har ett gott arbetsklimat. Under flertalet år har vi haft topplaceringar i AT-rankingen.

Här kan du läsa om vilka förmåner du har som anställd inom Region Jönköpings län.

Det här får du arbeta med

Som chefsöverläkare är du ytterst ansvarig för all tvångsvård som bedrivs vid kliniken inkluderande rutinbeskrivningar, utbildning och vårdplaner. Du ingår i klinikens ledningsgrupp och är representant i det regionövergripande ledningsutskottet för psykiatri. Som medicinskt ledningsansvarig ansvarar du för en god och säker vård och fördelning av läkarresurser. Du fungerar som sakkunnig gentemot övriga kliniker på sjukhuset och är en drivande kraft bakom klinikens förbättringsarbeten. Uppdraget som chef för läkargruppen innebär verksamhets-, budget- och personalansvar för läkargruppen. Du leder och fördelar det dagliga arbetet. Du har ansvar för arbetsmiljö, utveckling, resultat och uppföljning, läkarrekrytering, medarbetar-och lönesamtal. Tillsammans med läkargruppen ansvarar du för att utveckla vården kring våra patienter samt kliniken till en av de främsta i landet. I uppdraget ingår även klinisk tjänstgöring och att företräda kliniken gentemot våra samarbetspartners. Tänkbar arbetstidsfördelning är 50 % tjänstgöring som överläkare och 50 % som läkarchef men detta kan justeras utefter dina önskemål.

För att du ska trivas hos oss

Vi tror att du är en trygg och stabil person som genom att motivera och skapa engagemang bidrar till att nå våra verksamhetsmål. Du har lätt för att samarbeta och uttrycker en positiv attityd gentemot ditt arbete. Vidare arbetar du strukturerat och prioriterar uppgifter på ett effektivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.   

Detta värderar vi högt

I klinikens vision har vi sammanfattat vårt huvudmål ”Att erbjuda bästa möjliga psykiatriska vård, byggd på vetenskap och beprövad erfarenhet, så att kliniken blir patientens förstahandsval vid behov av specialiserad psykiatrisk vård”. Varje del av vårt arbete syftar till att förbättra den psykiska hälsan och ge en god upplevelse av vården. En förutsättning för detta är en hållbar och god arbetsmiljö med engagerade medarbetare där vi trivs och har kul tillsammans.

Så här gör du om du är intresserad

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Ann Lund, 072-525 84 05 alternativt chefsöverläkare Christer Löwenberg, 010-244 97 15. Facklig företrädare för Läkarförbundet är överläkare Lars-Olof Johansson, tfn 010-244 97 25.

Sista ansökningsdag är den 17 december men intervjuer kan komma att ske löpande. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Chefsöverläkare/medicinskt ledningsansvarig och läkarnas chef Tillbaka till lediga jobb