VFU, HR-student

HR-avdelningarna, Region Jönköpings län

Letar du efter en praktikplats där du får samarbeta tätt med HR-partners i ett varierande HR-arbete? Vill du bli en del av en arbetsplats som genomsyras av samarbete, glädje och engagemang samtidigt som du skapar goda kontakter i en stor organisation? Läs mer och ansök om en praktikperiod hos oss!

Vi söker

Vi erbjuder praktisk erfarenhet för dig som läser Human Resources eller liknande program. Du som söker genomgår en utbildning på högskolenivå och har en praktikperiod under våren 2020. Vi vill att du har ett brinnande intresse för HR-frågor med en vilja att bidra till förnyelse och tillämpa dina kunskaper. Praktiken riktar sig i första hand till dig som studerar på Jönköping University. Vi tar emot en student för perioden vecka 9-13 och en student för perioden vecka 14-18.

Vi erbjuder

För oss är det viktigt att du får fördjupad kunskap om vad det innebär att arbeta med HR. Vi erbjuder en möjlighet att utvecklas och samtidigt lära dig mer om och bidra till vår organisation. För att skapa goda förutsättningar för en lärande och utvecklande praktik kommer du handledas av två HR-partners.

Hos oss kommer du ingå i en erfaren arbetsgrupp som präglas av engagemang, prestigelöshet och ett nära samarbete där vi har roligt tillsammans. Vi lägger stor vikt vid professionellt HR-stöd. Som student kommer du utgå från HR-avdelningen på Verksamhetsstöd och service. Vi ger HR-stöd till verksamheter inom Verksamhetsstöd och service, Regionledningskontoret, IT-centrum, Länstrafiken, Kommunal utveckling och Utbildning och kultur. Du kommer även få insyn i kompetensförsörjningsenheten och våra andra HR-avdelningar inom verksamhetsområdena Medicinsk vård, Kirurgisk vård, Rehabilitering, diagnostik och rehabilitering, Vårdcentralerna Bra liv och Folktandvården. Verksamhetsområdenas olika uppdrag och kunskapsintensiva natur skapar en spännande arena för HR-arbetet.

Det här får du arbeta med

Som HR-partner arbetar vi med att ge chefer strategiskt stöd, utbildning, metoder och verktyg inom områdena hälsa och arbetsmiljö, kompetensförsörjning och anställningsvillkor. Vår ambition är att du ska få se olika delar av HR-arbetet genom att följa både HR-partners och HR-chef. Du kommer även att få självständiga uppgifter av varierande karaktär samt ett större projekt att ansvara för. Efter din praktik hos oss kommer du bland annat få en inblick i:

  • rekrytering
  • arbetsmiljö och rehabilitering
  • lön och anställningsvillkor inom Sveriges Kommuner och Regioner (SKR)
  • samverkan med fackliga organisationer
  • diverse administration kring rekrytering, avtal, etcetera.

Så här gör du om du är intresserad

Skicka in din ansökan via länken nedan. Sista ansökningsdag är den 20 december. Intervjuer kommer hållas den 7 och 8 januari. Vill du veta mer är du varmt välkommen att kontakta oss:

Linnéa Bolin, HR-partner, 010-24 245 19, linnea.bolin@rjl.se
Tina Ragnarsson, HR-partner, 010-24 241 57, tina.ragnarsson@rjl.se

Besök gärna vår hemsida för att veta mer om vår organisation: https://www.rjl.se

Sök jobbet som VFU, HR-student Tillbaka till lediga jobb