Instruktör – Skogsmaskiner, skördare

Stora Segerstads Naturbrukscentrum

Vi utbildar morgondagens naturbrukare - vill du vara med?

Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu instruktör/lärare till våra skogsutbildningar.
Du kommer primärt ansvara för att strukturera, planera och genomföra praktisk utbildning inom arbete med avverkningsmaskiner och terrängtransport.  I ansvaret ingår att säkerställa att vi uppfyller kursplaner och når utbildningsmålen för eleverna samt produktions och kvalitetsmål för maskingrupper. Även undervisning för utländska elever förekommer.
Huvuddelen av undervisning sker i fält som uppdragsverksamhet men även i verkstad, simulatorer och övningsområden på skolan.

På skolan har vi för närvarande två skördare och åtta skotare samt flera simulatorer och fasta kranar mm. Vi har även verkstads- och utbildningslokaler specifikt anpassade för våra skogsutbildningar. Du kommer att arbeta i ett team med övriga instruktörer och lärare vid skolan.

Din kompetens

Skoglig utbildning med inriktning maskinförare tror vi är en lämplig utbildningsbakgrund. Gärna med kompletterande eftergymnasialutbildning inom området. Din erfarenhet av praktiska arbeten i branschen med moderna maskinsystem, tillsammans med en god pedagogisk förmåga och intresse av ungdomar och lärande är dock helt avgörande. Formell pedagogisk utbildning/ behörighet är en klar merit men inget krav. Du har goda kunskaper i svenska, både tal och skrift samt engelska. B- körkort är ett krav, gärna förstärkt.

Som person är du ansvarsfull, självgående och är trygg i din kompetens. Du trivs i rollen att jobba med ungdomar och förmedla kunskap. Du har en god samarbetsförmåga, är tydlig i din kommunikation och planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Omfattning

Heltid, 100%, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. 

Så här gör du om du är intresserad

Upplysningar om tjänsten lämnas av skogsbruksledare Per-Gunnar Johansson, telefon 070-3228631.
Välkommen att söka tjänsten via länken nedan.
Intervjuer sker fortlöpande.
Sista ansökningsdag är den 9 februari, 2020. Välkommen med din ansökan.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Instruktör – Skogsmaskiner, skördare Tillbaka till lediga jobb