Enhetschef

Lokal IT-service

Vill du vara med och leda Sveriges bästa IT-avdelning och ha ansvar för service och kvalitet i support och leveranser till våra kunder?

Vi söker

Vi söker nu en enhetschef, med placeringsort Jönköping, till enhet Lokal IT-service, som är fördelad mellan tre lokalkontor i Jönköping, Värnamo och Eksjö. På den här enheten arbetar medarbetare i rollerna IT-tekniker och systemtekniker med incidenter, standardbeställningar samt livscykelhantering av våra användarnära IT-tjänster som bland annat innefattar arbetsplatser, skrivare och nätverk. Arbetet sker i nära samarbete med teamledare och dig som enhetschef på uppdrag av tjänsteägare. Enheten består av ca 40 medarbetare samt konsulter i ovanstående roller.

Vi söker en chef och ledare som, med tydligt medarbetar- och leveransfokus, ska ansvara för enhetens verksamhet och resultat utifrån uppsatta mål och som vill vara med och arbeta för att vara Sveriges bästa IT-avdelning!

Vi erbjuder dig

Som chef i regionen erbjuds du olika vidareutbildningar och du kommer också delta i regionens nätverk för engagerat ledarskap. Där får du möta andra chefer i regionen och prata frågeställningar som rör möjligheter och utmaningar, hur vi kan stärka ledarskapet och vår utvecklingskraft!
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

Som enhetschef ingår det att vara arbetsgivarrepresentant, ledare och leveransansvarig. Du ska i rollen som resursägare ge förutsättningar för medarbetare att göra ett bra arbete genom att inspirera och entusiasmera till utveckling. I din roll som leveransansvarig, styr och coachar du dina teamledare i deras dagliga styrning, för att säkra en väl fungerande leverans. Andra viktiga ansvarsområden är budgetuppföljning, kompetensförsörjning och rekrytering. Du ansvarar för personal och arbetsmiljö inom din enhet på de olika lokalkontoren, samt för att enheten följer Region Jönköpings läns policys och riktlinjer. Du ingår i IT-centrums ledningsgrupp och direktrapporterar till din områdeschef. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga enhetschefer.

För att du ska trivas hos oss

För att trivas hos oss har du en positiv framtoning, lätt för att motivera och entusiasmera dina medarbetare och kollegor, och en mycket god samarbetsförmåga. Du är van vid att ha budget- och personalansvar, arbetsmiljöansvar samt har god erfarenhet av att leda såväl medarbetare som konsulter. Du har dokumenterat goda ledaregenskaper och ledarerfarenhet från IT-branschen. Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL eller motsvarande metodik är en viktig kvalifikation. Du har adekvat utbildning inom IT från universitet eller högskola.

Att vara enhetschef hos oss förutsätter att du har goda ledaregenskaper samt en förmåga att se till helheten. Du har ett tydligt medarbetarfokus, förmåga att organisera arbetet, delegera och tillvarata allas potential, samt att driva förändring. Du har god erfarenhet av att leda och facilitera avstämnings- och enhetsmöten eller motsvarande och är en mycket god kommunikatör och informatör.Som person är du strukturerad, uthållig, prestigelös och drivande. Du har god förmåga att skapa förtroende och trygghet hos dina medarbetare, och är en god lyssnare. Mycket stor vikt läggs på din personliga lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad

Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta driftschef IT Tomas Lundberg tel. 0705-19 56 32.  Vill du arbeta med spännande arbetsuppgifter i en dynamisk IT-miljö? Välkommen att söka jobbet via länken nedan senast 2020-02-23.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Enhetschef Tillbaka till lediga jobb