Specialistläkare inom lungmedicin

Medicinkliniken, Länssjukhuset Ryhov

Är du nyfiken på en ny arbetsplats, och vill kunna få chansen att arbeta med hela det lungmedicinska området i en miljö där du får utrymme att utvecklas enligt egna önskemål och förutsättningar?

Vi söker

Vi söker dig som är specialist- eller överläkare inom lungmedicin. Som person är du lugn, stabil och kontrollerad i stressade situationer. Du trivs med och arbetar bra tillsammans med andra och har lätt för att inspirera dem omkring dig. Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Det är viktigt för oss att du är trygg och stabil både som person och i din profession och du behöver kunna arbeta självständigt. Du har förmåga att se till helheten och ha ett kreativt och relationsskapande sinne.

Det är också viktigt att du har goda kunskaper i svenska motsvarande C1-nivå enligt Europarådets nivåskala. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på ett av Sveriges bästa sjukhus. På kliniken bedriver en omfattande diagnostisk verksamhet med viss betoning på cancer. Vi bedriver avancerad bronkoskopiverksamhet med EBUS-teknik och sjukhuset har en helt ny PET/CT-enhet sedan hösten 2018. All lungcancerbehandling inom Region Jönköpings län sker hos oss.

Möjligheter finns att arbeta med sluten och öppen vård med ett brett lungmedicinskt spektra. Vi har en stor verksamhet för oxygen- och ventilatorbehandling i hemmet.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder här.

Det här får du arbeta med

Oavsett vilken nivå i karriären som du befinner dig på så kan vi erbjuda dig en stimulerande och utvecklande miljö. Tjänstenivå beror på din utbildningsnivå och erfarenhet. Vi erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete i ett välfungerande team med ett tvärprofessionellt arbetssätt.

På enheten bedriver vi hela spektrat av lungmedicinsk vård i både öppen och i sluten vård. Vi bedriver omfattande samarbete kliniskt inom vår region med sjukhusen i Eksjö och Värnamo. Vi samverkar nära med onkologkliniken och infektionskliniken med regelbundna möten. Vår allergiverksamhet sköts av två allergispecialister.

Möjligheterna till forsknings- och utvecklingsarbeten är goda. Vi har en disputerad kollega och en doktorand på sektionen. Medicinkliniken blev nyligen utsedda att vara en universitetssjukvårdsenhet.

Så här gör du om du är intresserad

Vid frågor eller funderingar, hör gärna av dig till verksamhetschef Eva-Lena Enell, 010-242 63 44 alt. eva-lena.enell@rjl.se eller till Magnus Kentson sektionschef för lung-och allergisektionen, 010-242 19 77 alt. magnus.kentson@rjl.se.


Sista ansökningsdag är den 15 mars 2020. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Specialistläkare inom lungmedicin Tillbaka till lediga jobb