Specialistläkare inom gastroenterologi

Medicinkliniken, länssjukhuset Ryhov i Jönköping

Vill du arbeta på ett av de bästa sjukhusen i landet?

Vi söker

Vi söker nu en överläkare/specialistläkare till mag-tarmsektionen på Medicinkliniken på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Vi söker dig som har specialistkompetens i medicinsk gastroenterologi och hepatologi samt internmedicin. Det är också viktigt att du har goda kunskaper i svenska motsvarande C1-nivå enligt Europarådets nivåskala.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete i ett välfungerande team med ett tvärprofessionellt arbetssätt. Tjänsten är på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

På enheten finns specialistutbildade gastro- och leversjuksköterskor med lång erfarenhet av IBD- och levermottagningsverksamhet. Vi har även tillgång till psykolog- och dietistresurser. Vi har ett nära samarbete med gastro- och kolorektalkirurger i både öppen- och slutenvård.

Möjligheterna till forsknings- och utvecklingsarbeten är goda; två doktorsavhandlingar har producerats på sektionen under de senaste åren och flera forskningsprojekt pågår för närvarande. Handledning av läkarstudenter har länge varit en naturlig del av arbetet på Länssjukhuset Ryhov.

Våren 2019 decentraliserades läkarutbildningen i Linköping och då blev Jönköping en av fyra studieorter. Region Jönköpings län erbjuder en rad förmåner för dig som är anställd. Läs gärna om vilka förmåner vi erbjuder.

Det här får du arbeta med

I tjänsten ingår gastroenterologisk och hepatologisk utredning och behandling i öppenvård och slutenvård. Du kommer också arbeta med endoskopisk (inklusive kapselendoskopi) diagnostik och terapi i samarbete med kirurgkliniken. Slutenvården bedrivs på en gastrokirurgisk avdelning med fem platser vikta för renodlad gastroenterologi och hepatologi. Som överläkare ingår du i medicinklinikens bakjoursled. Utöver kliniskt arbete förväntas du även delta i den decentraliserade läkarutbildningen.

För att du ska trivas hos oss

Det är viktigt att du är lyhörd och delaktig för att skapa förutsättningar för motivation och arbetsglädje bland dina medarbetare. Du har lätt för att samarbeta med andra och kan anpassa dig till ändrade omständigheter och förhållningssätt. För att trivas i denna roll kan du arbeta lugnt och strukturerat även i stressiga situationer och du klarar ett högt arbetstempo när det krävs. Du är kvalitetsmedveten och bemöter patienter och kollegor med respekt.

Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.  

Detta värderar vi högt

Du har ett bra omdöme och i din yrkesroll gör du korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är positivt inriktad på gott samarbete och ser vikten av att ta tillvara allas kompetens i teamet för att ständigt förbättra sjukvården och ge våra patienter den bästa vården.

Så här gör du om du är intresserad

Hör gärna av dig till verksamhetschef Eva-Lena Enell, 010-242 63 44, eva-lena.enell@rjl.se eller till sektionschef på mag-tarmsektionen Henrik Stjernman, 010-242 19 78, henrik.stjernman@rjl.se. 

Sista ansökningsdag är den 8 mars 2020. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Specialistläkare inom gastroenterologi Tillbaka till lediga jobb