Specialistläkare

Klinisk kemi, Laboratoriemedicin

Vill du arbeta i en verksamhet som präglas av regionens grundläggande värderingar med fokus på kundorientering, processorientering och ständiga förbättringar? Välkommen att läsa vidare!

Vi söker

Vi söker dig som har specialistläkarlegitimation inom klinisk kemi och/eller immunologi och transfusionsmedicin eller motsvarande.

Har du erfarenhet av att arbeta inom regionen samt arbete inom ovan nämnda områden ser vi det som positivt. Erfarenhet inom förbättrings- och kvalitetsarbete är önskvärt. God svenska i tal och skrift samt B-körkort är ett krav. 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en verksamhet där vi har ett processorienterat arbetssätt och i verksamheten finns processamordnare som ansvarar för detta arbete. Dessa har ett nära samarbete med bland andra metodspecialister och metodansvariga som ansvarar för olika undersökningsmetoder. Vår verksamhet präglas av ett integrerat arbetssätt, där samtliga diagnostiska discipliner samutnyttjar tekniska verktyg för att leverera bästa möjliga diagnostik till regionens invånare. 

Den verksamhetsnära forskning- och utvecklingsenheten bidrar till nya tekniker och analyser som sedan kan omsättas i det dagliga arbetet. Våra medarbetare syns ofta på nationella och internationella konferenser, både som deltagare och som medverkande för att sprida ny kunskap och erfarenheter.

Laboratoriemedicin har ett nära samarbete med Jönköping University inom forskning och grundutbildningen av biomedicinska analytiker. Det finns även samarbete med andra aktörer till exempel Linköpings universitet och laboratorieverksamheter i andra regioner och landsting.

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid. Du arbetar måndag-fredag, utan jourtjänstgöring. Du välkomnas till en liten arbetsgrupp som har ett nära samarbete såväl inom verksamheten som regionalt. 

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder här.

Det här får du arbeta med

Verksamhetens mål är att leverera bästa möjliga diagnostik och service till regionens invånare. Verksamheten utvecklas i högt tempo med mer avancerade tekniker, metoder och mer komplexa analyspaneler inom klinisk kemi, autoimmunitet och transfusionsmedicin.

I det dagliga arbetet har en specialistläkare ansvar över att:

- säkerställa att laboratoriet levererar rätt analysresultat
- utföra den medicinska bedömningen av laboratorieresultat
- fungera som konsult och vägleda i frågor gällande hela det medicinska fältet
- ge handledning i frågor som rör blodgivning och kontakter med kunder inom vården i hela regionen
- skapa metoder och analysrutiner som höjer patientsäkerhet
- undervisa och handleda läkarkollegor och annan vårdpersonal, studenter och andra medarbetare inom laboratoriemedicin.

Genom effektivt ansvars- och intiativtagande inom de angivna ansvarsområdena förväntas specialistläkaren således bidra till att bibehålla och utveckla bästa möjliga diagnostiska verktyg inom diagnostikområdena enligt nationella och internationella riktlinjer.

För att du ska trivas hos oss

För att trivas i denna roll har du mycket bra kunskaper och färdigheter inom klinisk kemi, autoimmunitet och transfusionsmedicin samt bra kunskaper i allmän medicin och kvalitets- och förbättringskunskaper.

Som person är du trygg och stabil i din yrkesroll. Du har hög integritet samtidigt som du kan agera självständigt i ditt arbete, bidra till ett högt arbetstempo och är skicklig och tydlig i dina prioriteringar. Du ser möjligheter i förändringar, arbetar bra tillsammans med andra och du är tydlig i din kommnunikation.
Du motiveras av att vara en kunskapsresurs för andra. 

Så här gör du om du är intresserad

Vid frågor kring tjänsten vänligen kontakta medicinsk ansvarig chef Inga Zelvyté, 010-242 59 25 alternativt inga.zelvyte@rjl.se.

Sista ansökningsdag är den 3 mars 2020.

Varmt välkommen med din ansökan.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Specialistläkare Tillbaka till lediga jobb