Fysioterapeut

Psykiatriska rehabiliteringsenheten, Länssjukhuset Ryhov Jönköping

Är du fysioterapeut och intresserad av hur beteendeinriktade rehabiliteringsinsatser kan förbättra såväl psykisk som fysisk hälsa? Hos oss arbetar du i ett team med ett öppet och positivt klimat där du får möjlighet att utvecklas, välkommen!  

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut och har ett intresse för att arbeta med människor med psykiatrisk och psykosomatisk problematik. Du kommer att utveckla enhetens fysioterapeutiska arbetssätt tillsammans med en erfaren kollega och även ha ett nära samarbete med enhetens arbetsterapeuter.

Det viktigaste för verksamheten är att du kan tillämpa ett helhetstänk baserat på beteende medicinsk teoribild. Önskvärt är om du har kunskap eller erfarenhet av motiverande samtal. Möjlighet till relevant vidareutbildning finns. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett spännande och varierande arbete där du får vara med och utveckla nya fysioterapeutiska arbetssätt inom vår enhet. Detta i ett arbetsteam med ett öppet och positivt klimat.

Här kan du läsa mer om de förmåner vi erbjuder.

Det här får du arbeta med

Du kommer att arbeta med patienter både individuellt och i grupp, samt vara med och utveckla nya beteendeinriktade rehabiliteringsinsatser som ett steg i att förbättra såväl psykisk som fysisk hälsa för våra patienter. På vår enhet träffar vi de flesta patienterna flera gånger i veckan under ca 20 veckor vilket ger stor möjlighet att stödja individer till långsiktig beteendeförändring.

Exempel på arbetsuppgifter är;

  • Kroppsmedvetandeträning, individuellt eller i grupp.

  • Leda vattengympa i grupp. Huvudsyftet med insatsen är att stödja individer till självständig fysisk aktivitet. Den individuella planeringen, uppföljningen och övergången till friskvårdsaktivitet är därför en viktig del rehabiliteringsprocessen.­

  • Promenadgrupp samt individuella promenader där fokus ligger på medveten närvaro både i sig själv och omgivande miljö. Huvudsyftet är ofta att optimera individens rörelsemönster så att promenaden inte tar mer energi än det ger.

  • Hålla föredrag i olika diskussionsgrupper, exempelvis tema fysisk aktivitet eller stress.

  • Utveckla ytterligare arbetsmetoder inriktade på fysisk aktivitet, exempelvis, gymträning, gruppträning, samarbeten med friskvården etc.

För att du ska trivas hos oss

För att du ska trivas hos oss har du ett professionellt förhållningssätt och en personlig mognad. Vidare är du uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Såväl det självständiga arbetet som att arbeta i tvärprofessionella team är en viktig del i ditt yrkesutövande hos oss.

Detta värderar vi högt

Verksamhetens mål utgår från alla människors lika värde. Därför värderas god samarbetsförmåga, empatisk förmåga och relationsskapande högt.

”Vi möts i ett sammanhang där vi får möjlighet att vara delaktiga och utvecklas tillsammans med andra.”

Så här gör du om du är intresserad

Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig till enhetschef Tinno Lomstad, 010-242 14 80 eller fysioterapeut Johanna Mosell, 010-242 14 83.

Sista ansökningsdag är 5 mars men intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Fysioterapeut Tillbaka till lediga jobb