PTP-psykologer

Region Jönköpings län

Vi erbjuder dig

PTP-programmet i Region Jönköpings län är ett gediget program som såg dagens ljus första gången 2001. Sedan dess har vi år efter år kunnat vässa det till den väloljade process det är idag. Trots att vi har PTP-platser runt hela länet så träffas vi alla varje månad för föreläsningar och workshops med kunniga föreläsare och erfarna psykologer. En gång varje år bjuds också alla handledare in för något vi kallar Mentorsdagen.

Blir du sugen på att se hur dina PTP-kollegor har det så finns självklart också möjligheten till studiebesök hos andra verksamheter. 

Startdatum för din PTP-tjänstgöring bestämmer du och aktuell chef. PTP-programmet har inget start- och slutdatum, utan är ett rullande schema som alla nya PTP-psykologer hoppar på. Det innebär att du kommer få träffa PTP-psykologer som är i starten av sin utbildningsanställning, men också de som har varit med lite längre.

Mer information om Regionens PTP-program hittar du här.

Så här gör du om du är intresserad

Nedan ser du de verksamheter som just nu söker en PTP-psykolog. Tjänsterna tillsätts löpande och söktrycket brukar vara högt, så vi ber dig att i din ansökan rangordna de två tjänster du är mest intresserad av. Listan med lediga PTP-tjänster uppdateras om ytterligare verksamheter ansluter. 

På grund av Covid-19 kan intervjuer komma att ske över Skype. 

Rehabiliteringscentrum 

1 platser, Jönköping
Här kommer du att bedöma och behandla patienter med olika somatiska sjukdomar och tillstånd som ligger till grund för den psykiska ohälsan. Vi arbetar mot kliniker som exempelvis medicinkliniken, onkologen och kvinnokliniken. Om du är intresserad av utredningsarbete finns möjlighet att utföra neuropsykologiska utredningar av patienter med exempelvis minnesproblematik, MS och stroke. Läs mer om Rehabiliteringscentrum här.

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken

2 platser mottagningen, Nässjö
Här arbetar psykologer med kvalificerat bedömnings-, utrednings- och behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras familjer. Du arbetar tillsammans med teamet i nära samverkan med skola, socialtjänst och andra vårdgivare. Läs mer om barn- och ungdomspsykiatriska kliniken här.

Habiliteringscentrum

1 plats, Värnamo
Här har psykologerna en generell kunskap om psykologiska och sociala konsekvenser vid funktionsnedsättning och specifik kunskap om hur olika funktionsnedsättningar kan påverka individens utveckling och vardagsliv. Du arbetar tillsammans med teamet med bedömningar och utredningar samt behandling och rådgivning utifrån din professionella kompetens, riktat mot individen och dess nätverk. Läs mer om habiliteringscentrum här.

Barnhälsovården

2 platser, Nässjö och Värnamo
Psykologernas arbete består av att ge råd, stöd och behandling till föräldrar med psykisk ohälsa som är kopplat till föräldraskapet. Du arbetar även med barn i förskoleålder som exempelvis behöver psykologisk utredning. Som psykolog kan du ha din arbetsplats på en central psykologenhet eller på en familjecentral. Läs mer om barnhälsovården här.

Psykiatriska kliniken, Värnamo

1 plats mottagning 2, Värnamo
Här får du arbeta med psykologiska utredningar, undersökningar och psykoterapeutiska behandlingar och samverkar med läkare och övriga professioner på enheten. Läs mer om psykiatriska kliniken här.

Psykiatriska kliniken, Höglandet

1 plats mottagningen, Nässjö
Här får du arbeta med psykologiska utredningar, undersökningar och psykoterapeutiska behandlingar och samverkar med läkare och övriga professioner på enheten. Läs mer om psykiatriska kliniken här.

Psykiatriska kliniken, Jönköping

2 platser mottagningen, team 1-2, Jönköping
Här får du arbeta med psykologiska utredningar, undersökningar och psykoterapeutiska behandlingar och samverkar med läkare och övriga professioner på enheten. Läs mer om Psykiatriska kliniken här.

Kontakt

Har du frågor kring rekryteringen är du välkommen att kontakta:
HR-partner, Emelie Hultman, emelie.hultman@rjl.se, 0761-40 13 81.
Rekryteringsspecialist, Lisa Hedberg, lisa.hedberg@rjl.se, 0761-41 11 73.
Studierektor för PTP-programmet, Linda Viberg, linda.viberg@rjl.se, 010-242 28 31.

Välkommen att göra din PTP hos oss!

Vi undanber oss all kontakt med rektyteringsföretag.

Sök jobbet som PTP-psykologer Tillbaka till lediga jobb