Psykolog/psykoterapeut alt terapeut med grundläggande psykoterapiutbildning

Alternativ till våld (ATV) / Rehabiliteringscentrum, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vill du göra betydelsefull nytta för samhället – på riktigt? Vill du vara med och bidra till ökad trygghet och minskat våld i nära relationer? Vi utökar nu vårt  uppdrag till att också innefatta ungdomar (15-18 år) samt yngre barn vars förälder behandlas på ATV. Vi söker därför två personer, som tillsammans med övrig personal, vill utveckla denna del av ATV:s verksamhet.

Vi söker

Vi söker dig som har barnbehandlingserfarenhet och är legitimerad psykolog, legitimerad psykoterapeut eller terapeut med grundläggande psykoterapiutbildning, alternativt socionom/familjebehandlare med lång erfarenhet av behandlingsarbete med barn.  Du har intresse och engagemang för psykologisk behandling, och trivs med självständigt arbete. Formell kompetens och erfarenhet av att bedriva evidensbaserad traumafokuserad psykologisk behandling och/eller annan psykosocial behandling med barn som upplevt våld är meriterande. Har du kunskap eller erfarenhet av att ha behandlat personer som utövar våld alternativt med våldsutsatta personer är detta ytterligare meriterande.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en tillsvidaretjänst på heltid där du och din kompetens spelar en viktig roll. I denna tjänst får du möjlighet att varje dag göra meningsfull skillnad för människor i utsatthet och för samhället i stort. Provanställning kan komma att tillämpas. Som medarbetare i Region Jönköpings län har du #sverigesviktigastejobb.

ATV ingår i det nordiska nätverket Alternativ til vold (Norge) och man har regelbunden handledning med erfaren specialistpsykolog från huvudkontoret i Oslo. I tjänsten ingår att genomgå den basutbildning gällande våld och våldsbehandling som Alternativt til vold ger.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:
http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

Du kommer arbeta med psykologisk behandling/psykoterapi med ungdomar 15-18 år som tidigare varit utsatta för våld och utvecklat någon form av lindrig till måttlig psykisk ohälsa eller som utövat någon form av våld i nära relation, samt yngre barn som upplevt våld vars förälder går i behandling på ATV.  I arbetsuppgifterna ingår förutom att behandla även att bygga upp och samarbeta med regionens hälso- och sjukvård, socialtjänsten, frivillig organisationer och Kriminalvården i Jönköpings län. Du kommer ha din anställning på Rehabiliteringscentrum, men kommer ingå i arbetsgruppen vid Alternativ till våld (ATV) i Jönköpings län. Ditt upptagningsområde kommer att vara Jönköpings län och du kommer att utgå från kontor i Jönköping. Körkort erfordras.

För att du ska trivas hos oss

Du ska kunna arbeta strukturerat och vara kvalitetsmedveten samt ha ett intresse av att utveckla verksamheten. Du ska ha god förmåga att samarbeta, vara flexibel och ha helhetssyn. Vidare är du mål- och resultatinriktad. Initiativ- och analysförmåga är ytterligare egenskaper som värdesätts, samt en god förmåga att skapa och utveckla goda relationer såväl inom som utanför den egna verksamheten. Du har goda kunskaper i svenska och gärna andra språkkunskaper också. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt

Patienter och närstående ska känna sig trygga i att våra medarbetare har samlad kunskap om och arbetar ur ett holistiskt synsätt, där såväl fysiska, psykiska, sociala och existentiella behoven i situationen patienten befinner sig värderas. Vi lägger stort fokus på medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt.

Så här gör du om du är intresserad

Vid frågor kontakta Annelie Winström områdeschef 0730-344051 eller ring Rehabiliteringscentrum, 010-2411010 (be om att bli kopplad till behandlare på ATV).

Sista ansökningsdag är den 19 juli 2020.
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. I denna rekrytering kan vi komma att använda oss av testverktyg som komplement.
Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Psykolog/psykoterapeut alt terapeut med grundläggande psykoterapiutbildning Tillbaka till lediga jobb