Teamsjuksköterska

Akutmottagningen, Värnamo sjukhus

Vill du dela med dig av din kunskap, erfarenhet och trygghet? Som erfaren sjuksköterska bidrar du till att utveckla andra! Nu har möjligheterna öppnats för en ny karriärväg för sjuksköterskor. Du kan nu bli en av Region Jönköpings läns teamsjuksköterskor.

Akutmottagningen har hand om akuta sjukdomstillstånd och olycksfall som inte kan tas om hand på vårdcentralen. Akutmottagningen på Värnamo sjukhus är öppen dygnet runt, årets alla dagar. På akutmottagningen på Värnamo sjukhus arbetar omkring 50 personer. Här arbetar du tillsammans med både erfarna kollegor och nya medarbetare, alla med stort engagemang. Att må väl och trivas på jobbet är värdefullt för oss. Vi erbjuder ett arbete där inflytande, delaktighet och arbetsglädje är våra nyckelord. Med patienten i fokus skapar vi tillsammans hög patientsäkerhet och god tillgänglighet.

Vi söker

Till akutmottagningen söker vi nu teamsjuksköterska. Du är legitimerad sjuksköterska med minst fem års erfarenhet av sjuksköterskearbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom akutsjukvård. Du har stort intresse av att handleda och coacha dina kollegor på kliniken. Pedagogisk utbildning eller motsvarande är meriterande. Likaså om du har erfarenhet från flera olika verksamhetsområden. Vi erbjuder en tillsvidareanställning som sjuksköterska, med tre års förordnande som teamsjuksköterska, utvärdering kommer att ske efter ett år. Arbetet innebär 20% som teamsjuksköterska och 80% kliniskt arbete. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt.

Vi erbjuder dig


  • Som teamsjuksköterska får du 4 000 kronor (beräknat på heltid) som tillägg på din månadslön.
  • Du får 20% avsatt tid för din roll som teamsjuksköterska där du tillsammans med övriga teamsjuksköterskor på kliniken samordnar utbildningsinsatser på enheten och kliniken.
 Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder här

Det här får du arbeta med

Att arbeta som teamsjuksköterska 20% på akutmottagningen innebär att du genom din goda kunskap och din erfarenhet kan skapa trygghet för våra medarbetare. Du förväntas kunna skapa goda relationer med alla medarbetare, stötta, lyssna och coacha samt arbeta utifrån ett kunskapsbaserat arbetssätt. I rollen kommer du att planera och genomföra riktade utbildningsuppdrag, hålla i reflektionstillfällen samt vara drivande i utvecklingsarbeten och vara ett stöd i våra olika medicinska processer.

80% av din tjänst som teamsjuksköterska innebär kliniskt arbete, där du får du möjlighet att arbeta med akut omhändertagande av patienter. Vi arbetar i multiprofessionella team som varje arbetspass möter och bedömer patienternas behov av vård, prioriterar och behandlar. Som sjuksköterska innebär arbetet att du planerar, leder och organiserar omvårdnadsarbetet i det nära arbetet tillsammans med patienter och övriga professioner. Vi vill att patienten ska vara delaktig i sin vård. Det innebär att information, liksom kontakt med närstående, är en mycket viktig del i vårt arbete. Du förväntas vara aktiv i vårdtyngd, tillgång på platser och bemanning när chef/verksamhetsutvecklare inte finns på plats.

För att du ska trivas hos oss

Du har ett genuint intresse för människor och har ständigt patienten i fokus. Vi söker dig som trivs på en arbetsplats där du får möjlighet att arbeta med blandade arbetsuppgifter i ett varierat tempo. Det är viktigt för oss att du är en flexibel person med ett trevligt bemötande.

Som medarbetare på akutmottagningen arbetar du självständigt med stort egenansvar och du har förmåga att ta egna snabba beslut. För att du ska lyckas och trivas i din nya roll ser vi också att du är stabil och kontrollerad i stressiga situationer och har förmågan att behålla lugnet i akuta situationer. Du arbetar bra tillsammans med andra människor och har en god förmåga att strukturera ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid egenskaper som god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Förutom att vi kan erbjuda en utvecklande och varierande arbetsplats tycker vi också att det är viktigt att vi har roligt tillsammans!

Så här gör du om du är intresserad

Om du är intresserad av tjänsten är du välkommen att kontakta vårdenhetschef Anne Rydén, 010- 244 74 05 eller tillförordnad verksamhetsutvecklare Jennie Borsved, 010-244 74 33.

Välkommen med din ansökan senast den 31/8. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Teamsjuksköterska Tillbaka till lediga jobb