Skolsköterska

Stora Segerstad naturbrukscentrum

Vill du bli en del av vår engagerade och professionella personalstyrka som gemensamt antar utmaningar och skapar förutsättningar för gymnasieeleverna vid Stora Segerstad Naturbrukscentrum?

För att du ska trivas hos oss

Som skolsköterska hos oss kommer du arbeta inom gymnasieskolan och gymnasiesärskolan. Du är en positiv, relationsbyggande person som tycker om att arbeta med ungdomar utifrån deras individuella förutsättningar. Du ser dina kollegor som ett naturligt bollplank och drivs av att ni tillsammans ska få varje elev att nå så långt som möjligt. Du är nyfiken och engagerad kring elevernas utbildning och framtidsplaner och tycker om att samverka med olika professioner, både inom och utanför skolan.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

Du arbetar nära dina kollegor varpå det är viktigt att du tycker om att samarbeta, är kommunikativ och problemlösningsfokuserad. I ditt uppdrag som skolsköterska har du möjlighet att göra skillnad på individ-, grupp- och organisationsnivå. Skolsköterskans arbete är främst förebyggande och kan handla om hälsa, kost och motion, värdegrundsarbete, trivsel och kamratrelationer. Skolsköterskan utför hälsoundersökningar med hälsosamtal, erbjuder öppen mottagning, ger råd och stöd samt hjälper eleverna med enklare sjukvårdsinsatser. Journalföring sker i PMO. Övrig dokumentation sker via IKT-verktyget Vklass.

Som skolsköterska är du en viktig del av skolans elevhälsoteam som utöver skolsköterska består av rektor, skolkurator, specialpedagog, studieplanerare och ansvarig för boende/fritid. Skolan har även tillgång till skolläkare och skolpsykolog. Elevhälsoteamet träffas en gång i veckan och är organiserat för att bl.a. kunna utföra medicinska- och pedagogiska utredningar, upprättande av åtgärdsprogram och studieplaner samt hantering av överlämningar från elevers tidigare skolor. Elevhälsoteamet arbetar förebyggande för att till exempel motverka diskriminering, kränkande behandling och bruk av tobak, alkohol och droger. Elevhälsoteamet har vid behov kontakt med instanser utanför skolans verksamhet såsom polis, barn- och ungdomspsykiatri, barn- och ungdomshabilitering, sociala myndigheter osv.

Detta värderar vi högt

Du är legitimerad sjuksköterska med adekvat påbyggnadsutbildning, t.ex. inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom, öppen hälso- och sjukvård eller skolsköterska.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som skolsköterska vid grundskolans senare år eller gymnasiet. Övriga krav

  • B- körkort
  • Behärska svenska språket i tal och skrift
  • Datorvana
  • Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper

Omfattning och tillträde

Tjänsten är tillsvidare med en tjänstgöringsgrad på 50%. Tillträde 14 september 2020 eller enligt överenskommelse. Lön enligt avtal.

Så här gör du om du är intresserad

Sista ansökningsdag är den 3 augusti 2020. Välkommen med din ansökan. Intervjuer sker fortlöpande.

Upplysningar lämnas av rektor Maria Lust 010-24 42 616, 070-64 33 666 

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Skolsköterska Tillbaka till lediga jobb