AT-läkare

Höglandssjukhuset Eksjö

Vill du göra din AT på Sveriges bästa AT-ort 2019? På ett sjukhus där du får mycket ansvar men med bra stöd? Där du är en i gänget och saknas om du inte är där? Där du kan göra skillnad? Då ska du söka AT hos oss!


Vi fortsätter vårt arbete för att vara Sveriges bästa AT-ort även kommande år och vi vill att just Du ska vara en del i det. Vi strävar hela tiden efter att hålla hög kvalitet i utbildning och ha en välkomnande atmosfär för att tillgodose trygghet och utveckling i läkarrollen.

I Eksjö finns ett av Sveriges största länsdelssjukhus. Här finns en bra kombination av dels högspecialiserad vård, dels bred vård som gör att man som läkare får se mycket och därmed får en bra erfarenhetsgrund att stå på.

Vårt sjukhus är i en utvecklingsfas där vi bygger och satsar för framtiden. Sjukhuset är lagom stort men inte större än att du känner igen de flesta arbetskamrater och de känner igen Dig! Våren 2020 öppnade vi upp en helt ny del av sjukhuset som varit i byggprocess under många år där verksamheter som OP/IVA, Ortopeden, Barn- och ungdomsmedicin samt personalrestaurangen flyttat in i superfräscha och väl anpassade lokaler. 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder elva AT-block med tillträde i mars och juni. AT-blocken omfattar 21 månader. Din AT inleds med introduktionsdagar. Du har fyra valfria veckor under din AT. Du kan välja två veckor av dem till auskultation i Rovigo, Italien.

• 3 dagars extern kurs
• 8 dagar regiongemensamma utbildningar
• 1 veckas introduktion (allmän)
• Minst 2 timmars kliniknära undervisning per vecka
• Personlig handledare
• Betald ledighet, konferensavgift, resa och boende till AT-stämman

Som anställd inom Region Jönköpings län finns också en del förmåner att utnyttja. Förutom ett eget gym, en stor restaurang och fri öppen sjukvård så finns det mängder av personalverksamheter i form av resor, utflykter och liknande gemensamma aktiviteter.

Din kompetens

Du som söker har läkarexamen vid planerat tillträde av AT-block. Utländska sökande ska ha tillstånd från Socialstyrelsen att göra AT i Sverige samt dokumenterade språkkunskaper motsvarande minst C1-nivå i svenska enligt Europarådets skala.

Vår målsättning är att få en kompetent grupp med skiftande karaktär, vilket vi tror gynnar såväl AT-läkarna som vårt sjukhus. Våra urvalskriterier är en sammanvägning av meriter, intervju och referenser. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökan och intervju

För att din ansökan ska bedömas som fullständig ska den innehålla:

- Personligt brev
- CV
- LADOK-utdrag/läkarexamensbevis
- Minst 2 kliniska referenser
- Foto

Utländska sökanden ska bifoga socialstyrelsens beslut om tillstånd att göra AT i Sverige.

Om du erbjuds AT-tjänst kommer vi att begära utdrag ur belastningsregistret.

Vi försöker att ha en snabb rekryteringsprocess där intervjuer sker löpande efter att ansökningar kommit in. Antagningsbeslut sker i nära anslutning till sista ansökningsdagen. Svar från AT-läkarna önskas inom max två dagar.

Så här gör du om du är intresserad

Upplysningar angående ansökan och intervju lämnas av:
Åsa Sjögren, Rekryteringsspecialist, tfn 010-243 5073
Magnus Bodenäs, AT-chef, tfn 010-243 7060
Studierektorer: Lena Petersson, tfn 010-243679, Monica Petersson, tfn 010-243 2711.

Sista ansökningsdag 30 september 2020.

Välkommen med din ansökan!

Sök jobbet som AT-läkare Tillbaka till lediga jobb