Diabeteskonsulent/Barnsjuksköterska

Barnmottagningen, Barn- och ungdomsmedicinska kliniken, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Nu finns möjlighet att arbeta som diabeteskonsulent för barn och ungdomar upp till 18 års ålder. Folkhälsa och vård inom Region Jönköpings län har i samråd med barn- och ungdomsmedicinska kliniken sedan tre års tid stärkt stödet mot barn och ungdomar med diabetssjukdomar genom införandet av en tjänst som diabetskonsult.
Brinner du för diabetesfrågor? Då har vi rollen för dig! Välkommen att söka tjänsten. 

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad barnsjuksköterska. Erfarenhet av diabetsvård är meriterande.

Vi erbjuder dig en tillsvidare tjänst som diabetskonsult på 50%. Det finns eventuell möjlighet att kombinera tjänsten med annat arbete inom barnkliniken.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en unik tjänst som arbetats fram efter studier som visat att barn/ungdomar med diabetes inte fått tillräckligt med stöd som behövs för att egenvården ska fungera. 

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:
http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

Diabeteskonsulentens uppdrag är att vara kontaktperson mellan sjukvård skola förskola och stödboende såsom kortis, HVB-hem m.m.

I diabeteskonsultens arbetsuppgifterna ingår bla att:

  • Utarbeta pedagogiskt informationsmaterial om diabetes.
  • Utbilda personal som arbetar nära barn och ungdomar med diabetes, både nyupptäckt och när barnet/ungdomen byter stadie inom skola, förskola och stödboende.
  • Hålla föreläsningar och utbildningar på sjukhuset.
  • Bedriva uppsökande verksamhet på skola, förskola och stödboende i hela Jönköpings län.
  • Medverka vid upprättande och ha uppföljning av SIP (Samordnad Individuell plan).
  • Nära samverka med barndiabetesteamet och hålla sig uppdaterad inom barndiabetesområdet vad gäller teknik och gällande rekommendationer.
Diabeteskonsulentarbetet utgår från barnets mognad och är individanpassat.

För att du ska trivas hos oss

För att trivas hos oss behöver du vara en person som tycker om utmaningar och som är självgående och flexibel. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Detta värderar vi högt

Vi värderar medarbetare med ett öppet sinne och med vilja och nyfikenhet att lära mera. Vi arbetar aktivt utifrån FN:s barnkonvention och NOBAB:s standard för barn på sjukhus (NOBAB är en ideell förening som arbetar för barn och ungas rättigheter och behov inom hälso- och sjukvård). Teamarbete runt barn och familjer med ett person- och familjecentrerat förhållningssätt är viktigt.

Så här gör du om du är intresserad

Vårdenhetschef Anna-Lena Svensson, 010-242 2262, kommer att ta en personlig kontakt med alla sökanden. Det går även bra att kontakta Anna-Lena för dina frågor inför en ev ansökan.

Sista ansökningsdag är 4 oktober 2020. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Välkommen med din ansökan.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Diabeteskonsulent/Barnsjuksköterska Tillbaka till lediga jobb