EU-koordinator

Regional Utveckling

Vi söker

Vi söker en samverkansorienterad och initiativtagande EU-koordinator till enheten för Regional utveckling.
Som EU-koordinator ansvarar du för verksamheten inom Europa Direkt Jönköpings län. Detta innebär bland annat att skapa och samordna evenemang och aktiviteter riktade till invånarna i länet. Europa Direkt är EU-kommissionens informationsnätverk med 16 kontor i Sverige och cirka 500 kontor i Europa. Europa Direkts uppgift är bland annat att sprida information om den Europeiska Unionen till allmänheten. Region Jönköpings län är värdorganisation för Europa Direkt i Jönköpings län. Som EU-koordinator kommer du, förutom att samarbeta med lokala och regionala aktörer i länet, även att samverka med andra Europa Direkt-kontor. Internationella möten är en del av uppdraget.

Vi söker dig som kan fortsätta det etablerade arbetet i Europa Direkt Jönköpings län och samtidigt utveckla verksamheten genom nya idéer och samarbeten. Du tycker det är roligt att inspirera och föreläsa och du är bra på att kommunicera muntligt, skriftligt och digitalt för olika målgrupper och i olika sammanhang. Det kan handla om evenemang öppna för allmänheten men också t.ex. om aktiviteter på gymnasieskolor eller för personer som är nya i vårt land. För att hålla dig uppdaterad i EU-frågor behöver du vara bra på att omvärldsbevaka samt att översätta bevakningen för att förmedla den i en regional kontext.

Tjänsten är placerad på Regional Utveckling inom sektionen för internationellt samarbete. På sikt kommer du troligen även att arbeta med annan verksamhet med anknytning till EU-frågor inom Regional Utveckling. Det kan handla om uppgifter med anknytning till EU:s strukturfonder samt uppgifter med anknytning till Småland Blekinge Hallands gemensamma kontor i Bryssel.

Du har en för området relevant högskoleutbildning eller en högskoleutbildning som, tillsammans med erfarenhet, bedöms likvärdig. Du behöver vara noggrann och strukturerad då du, förutom utåtriktade aktiviteter, kommer att ansvara för rapportering och dokumentation. 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete med stort ansvar och möjlighet att på riktigt bidra till tillväxt och utveckling i Jönköpings län.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/  

För att du ska trivas hos oss

För att trivas hos oss är du strategisk och initiativtagande samt mål-, resultat- och lösningsorienterad. Du är flexibel, stabil och självgående. Du förhåller dig till och bidrar utifrån att ditt arbete är en del av ett större sammanhang.

Detta värderar vi högt

Vi värdesätter ansvarstagande, uthållighet och en personlig mognad.  

God förmåga att uttrycka dig i tal och i skrift och att använda svenska och engelska som arbetsspråk. Ytterligare språkkunskaper värderar vi högt.  

Förmåga att
- leda, samordna och skapa engagemang
- skapa och behålla relationer med relevanta aktörer
- anordna evenemang, leda dialoger och hålla presentationer
- tillsammans med kommunikatör utarbeta informationsmaterial för spridning till olika målgrupper genom olika kanaler. 
- med inledande stöd administrera en webbplats och använda sociala medier
- med stöd av kommunikatör och chef arbeta med press, övrig media och sociala media.

Vi värdesätter kunskap i EU-frågor t.ex. från studier och/eller yrkeserfarenhet.

Så här gör du om du är intresserad V
Välkommen med din ansökan senast den 30 oktober 2020. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Marie Brander, sektionschef internationellt samarbete, marie.brander@rjl.se 

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som EU-koordinator Tillbaka till lediga jobb