Chefläkare Värnamo sjukhus

Chefläkare och patientsäkerhet

Vi söker
Vi söker en chefläkare till Värnamo sjukhus. Du är legitimerad läkare med ett stort intresse för och gärna erfarenhet av patientsäkerhetsarbete. Tjänsten avser en tillsvidareanställning med omfattning 50 % som chefläkare vilket kombineras med kliniskt arbete på klinik på Värnamo sjukhus. Tillträde sker 1 april 2022 eller enligt överenskommelse.

Det här får du arbeta med
Som chefläkare hos oss arbetar du med sedvanliga arbetsuppgifter för chefläkare. Att värdera händelser där patienter kommit till skada och stå för Lex Maria-anmälningar är en viktig del av arbetet, liksom att fungera som rådgivare åt verksamheterna på sjukhuset i frågor om patientsäkerhet. Ditt chefläkaruppdrag gäller i första hand verksamheterna på Värnamo sjukhus men arbetet sker i nära samverkan med övriga chefläkare med ansvar för övriga verksamheter i Region Jönköpings län. Du förväntas delta i och stödja det proaktiva patientsäkerhetsarbetet i Region Jönköpings län. Du arbetar i nära samverkan med verksamhetschefer och chefsjuksköterska på Värnamo sjukhus, och med medarbetare i den regionövergripande verksamheten Chefläkare och patientsäkerhet.

Din arbetsplats
Din anställning är i sektionen Chefläkare och Patientsäkerhet i avdelningen Folkhälsa och sjukvård i regionledningskontoret. Chefen för sektionen är din chef. Din fysiska arbetsplats är på Värnamo sjukhus. Arbetsplatsen Chefläkare och patientsäkerhet är förlagd till de tre sjukhusen men har täta kontakter med såväl fysiska som virtuella samtal och möten.

Detta värderar vi högt Tjänsten innebär samarbete med de olika verksamheterna på sjukhuset och övriga verksamheter i Region Jönköpings län. Detta samarbete förutsätter lyhördhet, god samarbetsförmåga samt förmågan att relatera på ett professionellt sätt. Du har en god kommunikativ förmåga och säkerställer att budskap når fram och att förväntningar är tydliga. Du har en helhetssyn och förmåga att se till sakers långsiktiga betydelse. Du inger trygghet och förtroende. Erfarenhet av ledarskap är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och
utvecklingsförmåga.

Ditt kliniska arbete
Tjänsten som chefläkare kombineras med tjänst som specialistläkare/överläkare på klinik i din specialitet på sjukhuset. Vi söker i första hand läkare med invärtesmedicinsk eller angränsande kompetens, men tar gärna emot ansökningar från läkare i annan specialitet.

Vi erbjuder dig
Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner. Läs gärna mer om förmånerna här: http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Så här gör du om du är intresserad
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta chefläkare Axel Ros, tfn 010-2421347, 070-3661347. Facklig företrädare för Läkarföreningen är Bengt Hultberg, tfn 010-242 15 77. Välkommen att söka tjänsten via länken nedan. Din ansökan vill vi ha senast 4 februari 2022. 

Sök jobbet som Chefläkare Värnamo sjukhus Tillbaka till lediga jobb