Verksamhetschef, akutkliniken, Länssjukhuset Ryhov

Akutkliniken, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vill du leda framtidens akutklinik på ett av Sveriges absolut bästa sjukhus? I så fall är det nu du ska ta tag i möjligheten!

Länssjukhuset Ryhov i Jönköping har flera gånger utsetts av Dagens Medicin till Sveriges bästa mellanstora sjukhus. Navet på detta sjukhus är akutkliniken, som nu söker en ny verksamhetschef. Det innebär att en väl utvald person, men än så länge oklart vem, kommer att få möjlighet att leda och utveckla Region Jönköping läns största akutmottagning och akutvårdsavdelning.

Alla tre akutklinikerna i Region Jönköpings län befinner sig i ett utvecklingsarbete med målet att förbättra akutprocesserna i hela regionen. Som verksamhetschef för akutkliniken i Jönköping har du alla möjligheter att påverka denna utveckling. Vi vågar därför lova att verksamhetschefsuppdraget är både spännande, givande, svårt och roligt. Du har också det övergripande ansvaret för medarbetare, arbetsmiljö och ekonomi. Du genomför ditt uppdrag tillsammans med klinikens ledningsgrupp (med bland annat fem förstalinjenchefer) och de cirka 200 medarbetarna.

Som verksamhetschef är du underställd sjukvårdsdirektören och ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområde Medicinsk vård, som omfattar sammanlagt 13 kliniker på de tre sjukhusen i Jönköpings län. I ditt uppdrag är du delansvarig för hela verksamhetsområdet, vilket innebär ett nära samarbete med sjukhusets kliniker och de två andra sjukhusen i länet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid i din grundprofession. Utöver detta har du ett verksamhetschefsförordnande på fyra år med möjlighet till förlängning. Tillträde sker enligt överenskommelse. 

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad läkare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i akutsjukvård och av ledarskap med budget- och personalansvar i sjukvården.

Du är van vid att ta initiativ och beslut, du är skicklig på att prioritera och har lätt för att skapa struktur. Du är kommunikativ och du är duktig på att samarbeta och skapa bra relationer. Du kan driva och utveckla verksamheten på ett engagerande sätt och har samtidigt en ekonomisk medvetenhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Eftersom resor förekommer i arbetet behöver du ha B-körkort.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig möjligheter – till exempel att påverka akutsjukvården i hela Region Jönköpings län, att bli en central person på Länssjukhuset Ryhov och att arbeta med flöden inom sjukhusen och gentemot primärvården.

Den nya verksamhetschefen får stöd och support i form av ett introduktionsprogram som är specifikt för verksamhetschefer inom Medicinsk vård. Stöd och support ges också kontinuerligt av Medicinsk vårds stab, HR-funktion och controllerfunktion. En mentor erbjuds och ordnas om så önskas. Verksamhetschefen har också möjlighet att delta i regionens mycket gedigna chefsutbildningar och nätverk för engagerat ledarskap.

Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till en mängd förmåner, bland annat ett friskvårdsbidrag på 2 200 kronor per år. Här kan du läsa mer om förmånerna: Förmåner, Region Jönköpings län (rjl.se)

Det här får du arbeta med

Akutkliniken består av dels akutmottagningen, dels akutvårdsavdelningen med 34 vårdplatser. I verksamhetschefens ansvar ingår också akutklinikernas vårdadministration, som har en chef och 30 medarbetare fördelade på sjukhusen i Eksjö, Jönköping och Värnamo.

Förutom att arbeta med de utvecklingsområden som nämndes ovan ingår sedvanliga ledningsuppgifter, till exempel ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö. Verksamhetschefen leder också akutklinikens ledningsgrupp och samverkansgrupp, är medlem/ordförande för akutrådet på Länssjukhuset Ryhov och ingår i verksamhetsområde Medicinsk vårds ledningsgrupp.

På akutkliniken finns behov av förbättringar i närtid kring arbetsmiljö och lokaler. Arbete med handlingsplaner och förbättringar pågår i detta nu. Arbetet kommer troligtvis att behöva fortsätta under en relativt lång tid framöver, och den nya verksamhetschefen blir drivande i det fortsatta arbetet.

Så här gör du om du är intresserad

Tycker du att utmaningen att leda akutkliniken i Jönköping låter spännande och vill du veta mera? Kontakta gärna:

  • Agneta Ståhl, sjukvårdsdirektör, verksamhetsområde Medicinsk vård, 0730-28 40 69 eller agneta.stahl@rjl.se
  • Åsa Johannesson, HR-chef, verksamhetsområde Medicinsk vård, 0703-13 58 55 eller asa.johannesson@rjl.se

Sista ansökningsdag är den 22 maj 2022. Första intervjuomgången är planerad till den 7-8 juni 2022. Välkommen med din ansökan!

Intervjuinbjudningar och andra meddelanden som rör rekryteringen kan komma att skickas till dig via e-post. Vi vill därför be dig att bevaka både din inkorg och din skräppost för att meddelandena säkert ska nå dig.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet som Verksamhetschef, akutkliniken, Länssjukhuset Ryhov Tillbaka till lediga jobb