Läkarchef

Kirurgkliniken, Höglandssjukhuset Eksjö

Kirurgkliniken söker en läkarchef som vill fortsätta att utveckla kliniken tillsammans med medarbetarna på Höglandssjukhuset i Eksjö. Vi erbjuder dig en tjänst med stora möjligheter att påverka och utvecklas i din profession – både som kirurg och som chef. Du som är intresserad av både kliniskt arbete och ledningsarbete kan som läkarchef kombinera dessa delar i en och samma tjänst. 
Läkarchefen är direkt underställd verksamhetschefen för den länsgemensamma kirurgkliniken, där även enheterna i Jönköping och Värnamo ingår. Läkarchefen ingår både i den länsgemensamma ledningsgruppen och den lokala ledningsgruppen vilket ger dig möjlighet att lyfta blicken och bli delaktig i hela kirurgklinikens verksamhet, resultat och utveckling i Jönköpings län.
Tjänsten är ett förordnande under tre år med en tillsvidareanställning i din grundprofession.

Arbetsuppgifter
I nära samarbete med den biträdande verksamhetschefen leder du det lokala arbetet på kliniken. Halva tiden används till ledningsarbete och halva tiden till kliniskt arbete. I din roll har du medicinskt ledningsansvar och ansvar för klinikens avvikelsehantering i Eksjö. Du initierar och leder förbättringsarbeten som bidrar till utveckling av verksamheten och för att patienterna får en ännu bättre vård.  
I chefsuppdraget ansvarar du för i dagsläget 20 läkare på olika nivåer, där du tar tillvara och utvecklar deras kompetens och potential. I rollen som läkarchef har du också arbetsmiljöansvar, där du säkerställer en trygg och positiv arbetsmiljö för läkarna genom ett närvarande chefskap. Du har budgetansvar och en förmåga att driva en kostnads- och resurseffektiv verksamhet.

Region Jönköpings län erbjuder ledarskapsutbildning samt kompetensutvecklingsinsatser utifrån dina tidigare erfarenheter och behov – oavsett om du är i början av din bana som chef eller om du är rutinerad i rollen. 
Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder i Region Jönköpings län: 
http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Kvalifikationer

  • Legitimerad läkare med en specialitet inom kirurgi
  • Tidigare erfarenhet av ledarskap med personalansvar
  • Goda kunskaper inom verksamhetsutveckling
  • B-körkort 

Personlig profil
Som person är du lösningsorienterad och intresserad av att driva verksamhetsutveckling så att patientarbetet utvecklas ytterligare och ger goda resultat. Vi har ett nära samarbete inom kliniken men även med andra verksamheter, så du behöver ha en god kommunikativ förmåga. Ditt ledarskap kännetecknas av öppenhet och dialog, vilket skapar bra förutsättningar för goda arbetsmiljöförhållanden. Du visar gott omdöme, är tydlig och har lätt för att fatta beslut.
 
Kontaktuppgifter
Malin Johnsson, biträdande verksamhetschef, kirurgkliniken i Eksjö
Telefon: 010-243 53 41
E-post: malin.johnsson@rjl.se

Vi ser fram emot din ansökan och önskar den senast den 31 augusti 2022.
Vid rekrytering av chefer och specialister använder Region Jönköpings län tester som en del av rekryteringsprocessen.
Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Läkarchef Tillbaka till lediga jobb