Verksamhetschef

Medicin- och geriatrikkliniken, Värnamo sjukhus

Vi söker

Vi söker dig som vill leda och utveckla verksamheten på en medicin- och geriatrikklinik med höga ambitioner att skapa vård av högsta kvalitet vid varje patientmöte. I rollen som verksamhetschef kan uppdraget också komma att innefatta ansvar för akutkliniken på Värnamo sjukhus. För att vara aktuell för tjänsten ser vi gärna att du som söker är utbildad läkare, men även annan lämplig högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet kan bedömas aktuell. Du ska ha erfarenhet av att arbeta inom hälso- och sjukvård samt tidigare ledarskapserfarenhet med budget- och personalansvar är meriterande. B-körkort är ett krav då resor förkommer i tjänsten. 

Du erbjuds en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat förordnande med möjlighet till förlängning. I grunden är du tillsvidareanställd i din profession.

Vi erbjuder dig

Hos oss erbjuds du möjlighet att tillsammans med medarbetare utveckla verksamheten med målet god- och patientsäker vård, god tillgänglighet och en bra arbetsmiljö. Region Jönköpings län har kvalitet som strategi när det gäller utveckling.

Den nya verksamhetschefen får stöd och support i form av ett introduktionsprogram som är specifikt för verksamhetschefer inom Medicinsk vård. Stöd och support ges också kontinuerligt av Medicinsk vårds stab, HR-funktion och controllerfunktion. En mentor erbjuds. Verksamhetschefen deltar också i regionens chefsutbildningar och nätverk för engagerat ledarskap.

Som medarbetare inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner

Det här får du arbeta med

Som verksamhetschef är ditt uppdrag att skapa förutsättningar för att chefer och medarbetare ska kunna bedriva god och säker vård, samt nå uppsatta mål. Du ser vikten av och realiserar samverkan och samarbete inom sjukhuset samt gentemot andra vårdaktörer för att öka värdet för våra patienter. Vi ställer stora krav på hög tillgänglighet och patientsäker vård. Du har också ett samarbete med övriga medicin- och geriatrikkliniker på våra andra två sjukhus i länet. Ett gemensamt arbete med kapacitets- och produktionsstyrning har nyligen startats.  

Sedvanliga ledningsuppgifter ingår, så som ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö. Som verksamhetschef är du direkt underställd sjukvårdsdirektören och du ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområde Medicinsk vård. Det innebär att du också har ett ansvar att se till helheten för verksamhetsområdet.

För att du ska trivas hos oss

För att trivas hos oss ser vi att du är mål- och resultatorienterad och har uppdraget och verksamheten i fokus. Det är viktigt att du har ett strategiskt tänk och brett perspektiv i frågor. För att nå framgång ser vi att du arbetar i nära samarbete med andra verksamhetsansvariga inom verksamhetsområdet. Som verksamhetschef ska du vara en person med stark integritet och ha ett uttalat intresse för kund-/patientorientering. Stabilitet och egenskaper som tydlighet, engagemang och förmåga att entusiasmera värderas högt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad

Tycker du att utmaningen att leda medicin- och geriatrikkliniken låter spännande och vill veta mer? Kontakta gärna:
• Agneta Ståhl, sjukvårdsdirektör, verksamhetsområde Medicinsk vård, 0730-28 40 69 eller agneta.stahl@rjl.se
• Åsa Johannesson, HR-chef, verksamhetsområde Medicinsk vård, 0703-13 58 55 eller asa.johannesson@rjl.se
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande och sista ansökningsdag är den 18 december 2022. Välkommen med din ansökan!

Intervjuinbjudningar och andra meddelanden som rör rekryteringen kan komma att skickas till dig via e-post. Vi vill därför be dig att bevaka både din inkorg och din skräppost för att meddelandena säkert ska nå dig.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet som Verksamhetschef Tillbaka till lediga jobb