Färre tider för dos 1 under veckorna 31-34

Färre tider för dos 1 under veckorna 31-34

På grund av minskade vaccinleveranser från Pfizer kommer antalet bokningsbara tider för vaccinering mot covid -19 att bli färre under veckorna 31-34. Det gäller främst för dos 1.

Region Jönköpings län har fått besked om minskade leveranser av Pfizer Biontechs vaccin mot covid -19 under veckorna 31-34. Det gör att antalet bokningsbara tider för dos 1 kommer att minska under perioden.

Från och med vecka 32 kommer ungdomar födda 2005 eller tidigare att erbjudas vaccin och de minskade leveranserna påverkar naturligtvis även den yngsta åldersgruppen, då Pfizers vaccin i nuläget är det enda som är godkänt för barn ned till 12 år. Tidsbokning sker utifrån tillgång till vaccin.

– Vi ser att viljan att vaccinera sig är stor. Det är lika högt tryck i alla åldersgrupper vilket är jättebra, säger vaccinsamordnare Jonas Almgren. Det kan dock tyvärr dröja några veckor innan det finns fler tider för de yngsta.

Planera dina vaccinationstider

Tidsintervallet mellan dos 1 och dos 2 är sju veckor. Du kan inte själv boka tid för dos 2. Du får din tid för dos 2 när du får dos 1. Det är viktigt att du kommer på den tiden och undviker att omboka. Det beror på att vi ska kunna garantera att du får rätt vaccin inom rätt tidsintervall.

Boka din tid på 1177.se

Eftersom vårdcentralerna är hårt belastade, vädjar vi till dig att själv boka din tid för vaccination på 1177.se om du har möjlighet till det. Du behöver inte ha e-legitimation för att boka tid. Du som inte har möjlighet att själv boka tid kan ringa din vårdcentral. På 1177.se hittar du information om hur du bokar tid: När och hur kan jag vaccinera mig mot covid-19? - 1177 Vårdguiden

Det finns en samlingssida som visar vilka vårdcentraler som har lediga tider. På 1177.se finns en länk till samlingssidan.

Kontakt:
Jonas Almgren, vaccinsamordnare, nås via presstjänst på 010-242 40 30, eller press@rjl.se