Livsmedelsdagen 4 oktober – temadag om innovation i livsmedelskedjan

Livsmedelsdagen 4 oktober – temadag om innovation i livsmedelskedjan

Pumpor, morötter och lök i olika färger, upplagda i trälådor.
Under Livsmedelsdagen 4 oktober får småländska livsmedelsföretagare kunskap och inspiration, samt möjlighet att visa upp idéer och produkter. Foto: Johan W Avby

Under Livsmedelsdagen den 4 oktober möts småländska livsmedelsföretagare och inspiratörer, forskare, experter och eldsjälar inom området. Dagen ger nya kunskaper, kontakter och konkreta verktyg för att utveckla och främja innovationer i den egna verksamheten och i livsmedelskedjan.

– Innovation är ett av fokusområdena i den regionala livsmedelsstrategin – därför jobbar vi tillsammans med många andra aktörer för att möjliggöra nya affärsidéer och innovationer och för att stärka länets innovationsklimat. I Region Jönköpings läns budget finns en särskild inriktning som handlar om att bidra till en utvecklad livsmedelsproduktion genom innovation och förbättrad affärsförmåga. Dagen är ett steg i den riktningen, säger Christina Odén, regionutvecklare för livsmedelsstrategi och gröna näringar.

Kunskap, innovation och nätverkande

Livsmedelsdagen inleds med en kunskap- och inspirationsdel varvat med nätverkande. På eftermiddagen erbjuds en workshop inriktad på företagsutveckling, ledd av Science Park.

Målgruppen är småländska livsmedelsföretagare och främjandesystemet, det vill säga aktörer som verkar nära näringslivet. Deltagarna kan visa sina produkter och idéer i anslutning till temadagen.

En aktivitet inom Livsmedelsstrategin och Innovationsveckan

Temadagen är kostnadsfri och arrangeras av Region Jönköpings län, Europa Direkt Jönköpings län, Science Park, Länsstyrelsen i Jönköpings län och Jönköpings kommun. Dagen är en aktivitet inom den regionala livsmedelsstrategin och del av Innovationsveckan 2024. 

Anmälan och hela programmet finns på en eventsida hos Science Park (länk)

Regional livsmedelsstrategi för Jönköpings län (länk till Länsstyrelsens webbplats)

Innovationsveckan 2024. (länk till webbplats)


Kontakt:
Christina Odén, regionutvecklare livsmedelsstrategi och gröna näringar
Region Jönköpings län
073-025 94 18, christina.oden@rjl.se