Erika Ekered ny chef på avdelningen för ortodonti, Nässjö

Erika Ekered ny chef på avdelningen för ortodonti, Nässjö

En kvinna i gröna klinikkläder och glasögon som tittar in i kameran och ler.
Erika Ekered är ny klinikchef på avdelningen för ortodonti, Nässjö. Foto: Daniel Windre

Erika Ekered är ny klinikchef på avdelningen för ortodonti i Nässjö sedan 1  januari. Hon tar över efter Karolina Mikkelä Stange, som tillträder rollen som ny klinikchef på avdelningen för ortodonti i Jönköping.

Erika har sedan tidigare arbetat som specialist och övertandläkare i ortodonti i Nässjö, något hon också fortsätter med vid sidan av arbetet som klinikchef.

– Jag tog examen som specialist under hösten 2020. Färdig tandläkare blev jag under 2007 efter studier i Göteborg och har arbetat på bland annat Bankeryd Folktandvård och Nässjö Folktandvård innan min ST-utbildning, berättar Erika.

 ”Ett intresse som växte fram”

Och det var också på Bankeryd Folktandvård som intresset för ortodonti väcktes.

– Det var inte självklart från början men jag mötte många barnpatienter i Bankeryd, samtidigt som Anders Magnusson, övertandläkare inom ortodonti, fanns med för konsultation. Jag auskulterade hos honom och det var ett intresse som växte fram.

Nu väntar en ny utmaning i chefskapet på avdelningen i Nässjö. 

– Ledarskapsfrågor har alltid intresserat mig, både under min ST-tid, och att jag gått Region Jönköpings läns utbildning "Framtida chefskap". Den var väldigt givande och har fått mig att fundera mycket kring chefskapets frågor. Men själva titeln i sig är ny för mig. Jag vill dock kunna se till hela gruppen av medarbetare, samtidigt som jag fortsätter att vara den jag är, säger Erika.

”Måna om varandra”

Hon vill fortsätta att jobba vidare med det fina arbete som Karolina gjort före henne.

– Vår avdelning är en liten grupp som är väldigt måna om varandra, det är jag väldigt glad för. Sedan är det en väldigt fin klinik och jag tror vi alla är väldigt stolta över att vi arbetat ner köerna väldigt mycket sedan vi flyttade till nya lokaler.

Hon nämner också möjligheterna med Odontologiskt centrum, Nässjö.

– Vi arbetar mer och mer med att samboka med övriga specialisttandvården, exempelvis Käkkirurgiska kliniken och avdelningen för pedodonti, när de är på plats här i Nässjö. Det blir vinningar för alla. Sedan vill jag också fortsätta att jobba med vårt fina samarbete vi har mellan samtliga tre ortodonti-kliniker.