1177 slår besöksrekord på webben

Hand håller i mobiltelefon framför vit bakgrund
Foto: Johan W Avby

Under året har antalet besök på webbplatsen 1177.se ökat i hela Sverige och nådde över tio miljoner besök i september. Länets invånare står för drygt 2,7 procent av besöken.

Rättelse 23 oktober 2018: Länets invånare står för 2,7 procent av besöken, inte 27 procent. 

 

– Allt fler i Jönköpings län loggar in på 1177.se för att göra sina vårdärenden på nätet, till exempel förnya recept eller läsa sin journal. Många upptäcker den vägen hur smidigt det är med alla råd om hälsa och vård som 1177 Vårdguiden på webben innehåller, säger Marie Goldstrand, kommunikatör 1177 Vårdguidens e-tjänster i Region Jönköpings län.

På 1177.se samlas kunskap och tjänster inom hälsa och vård från alla Sveriges landsting och regioner. Innehållet på 1177.se kvalitetssäkras av en redaktion och faktagranskas av läkare, sjuksköterskor och andra experter från hälso-och sjukvården. På webbplatsen kan du läsa om sjukdomar, behandlingar, regler och rättigheter eller ställa en anonym fråga och få ett personligt svar. Här kan du också hitta och jämföra vårdmottagningar och använda e-tjänster för att kontakta vården.

I våras belönades 1177 Vårdguiden med såväl Språkrådets pris för ett ”klart och begripligt språk”, samt IDG:s pris för bästa webbplats i hälsokategorin.

Fakta: Användningen av 1177 i Region Jönköpings län

- De sjukdomar som toppade söklistan under september var ont i magen, springmask, urinvägsinfektion, halsfluss och höstblåsor.

- Sju av tio invånare i Jönköpings län besöker 1177 från mobil eller surfplatta.

- 91 000 personer har loggat in och läst sin journal via nätet sedan tjänsten startade.