Agneta Jansmyr lämnar sitt uppdrag som regiondirektör inom Region Jönköpings län efter drygt 11 år

En kvinna står utomhus med en gran i bakgrunden.
Agneta Jansmyr lämnar sitt uppdrag som regiondirektör inom Region Jönköpings län efter drygt 11 år. Det känns tyvärr inte realistiskt att jag med en allvarlig sjukdom och fortsatt behandling kan komma tillbaka i arbete fullt ut under överskådlig tid och då tycker jag det är bättre att rekrytering av ny regiondirektör kan påbörjas, säger hon. Foto: Johan W Avby

Agneta Jansmyr har sedan början av sommaren varit sjukskriven. Hon har nu bestämt sig för att lämna uppdraget som regiondirektör.

– Det är ett svårt och tråkigt beslut. Behandlingen har gått bra, men jag kommer att behöva fortsatt kontinuerlig behandling. Det känns tyvärr inte realistiskt att jag med en allvarlig sjukdom och fortsatt behandling kan komma tillbaka i arbete fullt ut under överskådlig tid och då tycker jag det är bättre att rekrytering av ny regiondirektör kan påbörjas, säger Agneta. 

– Det är en fantastisk verksamhet och jag är glad och tacksam över mina år som regiondirektör och alla möten med kompetenta och engagerade medarbetare och hoppas kunna komma tillbaka i en annan roll och i mindre omfattning under våren.

Agneta Jansmyr började arbeta inom dåvarande Landstinget i Jönköpings län 1980 och har genom åren arbetat bland annat som sjukgymnast, verksamhetschef för samrehab och som programchef för kvalitetsutveckling på Qulturum. Efter åtta år som omsorgschef i Växjö kommun återvände hon 2008 som regiondirektör i Region Jönköpings län.

– Det är med sorg i hjärtat som jag tagit emot Agnetas besked om att avsluta sitt uppdrag som regiondirektör. Agnetas ledarskap har betytt oerhört mycket för utvecklingen av Region Jönköpings län och vår samverkan med kommunerna i och med regionbildningen, säger Mia Frisk regionstyrelsens ordförande. 

– Agneta har också som person och ledare betytt mycket för mig personligen under de nio år vi jobbat tillsammans. Jag har lärt mig oerhört mycket av henne. 

Rekrytering av ny regiondirektör startar i början på nästa år. Tillsvidare fortsätter Jane Ydman som tillförordnad regiondirektör.

Högupplöst bild av Agneta Jansmyr