Pressinbjudan 12-16 november 2018: Välkomna till psykiatriveckan på höglandet

”Att leva livet” är temat för årets psykiatrivecka på höglandet som anordnas för tolfte gången. Ett 20-tal föreläsare bjuder på ett brett spektra av kunskap om psykiatriska sjukdomar.¨ Medierna hälsas välkomna att lyssna till föreläsningar och intervjua föreläsare.

Såväl personer från professionen som personer med egen erfarenhet av psykiatrisk sjukdom gästar psykiatriveckan och delar med sig av kunskap och erfarenhet. Föreläsningarna är öppna för alla, kostnadsfria och hålls i Eksjö, Nässjö, Tranås och Sävsjö.

 – Ambitionen med psykiatriveckan är att skapa förståelse för och sprida kunskap om psykisk ohälsa. Många besökare kommer för att skaffa sig verktyg, för egen, närståendes eller för sitt arbetes skull, säger Annica Lindström, projektledare för psykiatriveckan på höglandet.

Ett axplock av föreläsare under årets psykiatrivecka:

  • Vårt omedvetna liv, sömn och sömnhälsa – Robin Kihlbaum, överläkare, psykiatriska kliniken Höglandssjukhuset Eksjö.
  • Suicid, ett val eller en olyckshändelse – Morgan Miledal, samordnare för psykisk hälsa på Höglandets räddningstjänstförbund.
  • Konsten att fejka arabiska – en omöjlig balansakt med livet som insats. Lina Liman har egen erfarenhet av ångest, ätstörningar, självmordsförsök och autism.
  • Lågaffektivt bemötande, så kan du förebygga och hantera problembeteende – Annica Kosner, legitimerad psykolog. 
  • Att gå från åsikt till insikt! – Egon Rommedahl, teolog, psykoterapeut och handledare.

Program: Höglandets Psykiatrivecka 2018

 

Kontakt:

Annica Lindström
Psykiatriska kliniken, Höglandssjukhuset Eksjö
010–243 56 47
annica.a.lindstrom@rjl.se