Pressinbjudan 2 februari 2018: Kultur- och integrationskonferens sprider goda exempel

Region Jönköpings län arbetar med integration på många sätt, bland annat genom insatser inom kulturområdet. Välkommen fredag 2 februari 2018 till en konferens och mässa som sprider goda exempel från ett projekt som har gett Jönköpings län ett stort nätverk av nyanlända kulturaktörer, nya vänskapsband, skapat samverkan mellan nyanlända kulturaktörer, föreningar, konstnärer, musiker, dansare, författare, barn och unga.

Projektet har även resulterat i många jobbuppdrag - båda för etablerade svenska kulturaktörer men också för projektets nyanlända deltagare och projektledare - lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Stort nätverk

Region Jönköping läns projekt ”Kulturinsatser för asylsökande och nyanlända”, har stöttat 40 delprojekt med bidrag och skapat ett nätverk med 80 professionella- och semiprofessionella nyanlända kulturaktörer.

Konferensen har ett fullspäckat program och många spännande gäster. Vi sprider goda exempel genom att berätta om genomförda några delprojekt, fler visar upp sig på den anslutande mässan.

Dessutom får vi träffa forskaren och regionutvecklaren Rasoul Neajdmehr som kommer att lyfta interkulturell dialog som verktyg för förändringsarbete.

Medierna är välkomna!

Medierna är välkomna under hela eller delar av dagen.

Tid för enskilda intervjuer finns under dagen.
Kontakta oss i förväg om ni vill boka tid med medverkande eller projektledare.

Tid: Fredag 2 februari 2018, klockan 9.30–15.30
Plats: Kulturplatån/Glashuset, Gislaved

Mer information

Kultur- och integrationskonferens (Utveckling i Jönköpings län, nytt fönster)

Program och tider:
Konferens och mässa: Tillsammans gör vi skillnad - med kulturinsatser för asylsökande och nyanlända (Region Plus, nytt fönster)

Kontakt

Julia Sandwall
Projektledare för Kulturinsatser för asylsökande och nyanlända
Kultur och utveckling, Region Jönköpings län
0735-05 38 34