Pressinbjudan: Psykiatriveckan i Värnamo 11-15 november 2019

När psykiatriska kliniken i Värnamo ordnar en psykiatrivecka är programmet späckat med kunskap om psykiatriska sjukdomar. Bland föreläsarna finns Ann-Marie Wieselgren, nationell samordnare för psykiatrifrågor på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, som kommer för att dela med sig av erfarenheter och tankar om utvecklingen inom psykiatrin.

Psykiatriska kliniken i Värnamo bjuder under fyra dagar på en intressant blandning av talare, dels professionella och dels de som talar av egen erfarenhet om psykiatriska sjukdomar, och aktuella ämnen som berör alla på något sätt. Föreläsningarna i aulan på Värnamo sjukhus är kostnadsfria och vänder sig till alla som är intresserade.

Måndag 11 november föreläser Ann-Marie Wieselgren, psykiatrisamordnare Sveriges kommuner och landsting, SKL, på temat ”Framtidens psykiatri och idag”. Hon kommer att ge en aktuell bild av nuläget samt framtida utmaningar vad gäller utveckling och behandling av psykisk ohälsa. Ing-Marie Wieselgren är psykiater och arbetar med utvecklingsfrågor inom psykiatriområdet. Hon är en av två psykiatrisamordnare i Sverige.

Hela programmet förVärnamos psykiatrivecka


Media är välkomna att träffa representanter för psykiatriska kliniken i Värnamo, samt Ing-Marie Wieselgren, nationell samordnare för psykiatrifrågor på SKL.

Tid: Måndag 11 november klockan 13.00–16.00. Möjlighet att intervjua föreläsare och ledningsrepresentanter efter klockan 16.00.
Plats: Aulan, Värnamo sjukhus

Kontakt: 
Ann Lund
Verksamhetschef, psykiatriska kliniken Värnamo
072-525 84 05