Pressmeddelande: Bra Livs drop-in-mottagning ska hjälpa Jönköpingsbor att enkelt få vård

Vårdcentralerna Bra Liv – en del av Region Jönköpings län - öppnar en mottagning i anslutning till butiken City Gross vid Asecs köpcentrum i Jönköping. Syftet med mottagningen, som är det första i sitt slag i länet, är att möta invånarna i vardagen och samtidigt göra det enkelt för Jönköpingsborna att få vård.

Inom några veckor kommer Vårdcentralerna Bra Liv att öppna mottagningen i anslutning till City Gross i Jönköping. Till en början kommer denna att bemannas av distriktssjuksköterska under vardagseftermiddagarna, då butiken har som flest besökare. Någon liknande mottagning finns inte i Jönköping idag, och båda parter ser en stor nytta för invånarna med upplägget.

"Ännu bättre tillgänglighet" 

– Vi arbetar hela tiden för en ännu bättre tillgänglighet och service till invånarna i Jönköpings län. Nu tar vi ytterligare ett steg genom att öppna en mottagning där invånaren befinner sig i vardagen, säger Ulf Österstad, verksamhetschef, Bra Liv nära. 

– Det känns både stimulerande och relevant att skapa mervärde för våra kunder. Det är vårt sätt att bidra med en utökad service. Genom att placera mottagningen i anslutning till en butiksmiljö ser vi till att underlätta i livspusslet, säger Christofer Björkman, butikschef för City Gross i Jönköping.

Drop-in-mottagning 

Mottagningen kommer att vara en drop-in-mottagning där besökarna kan få hjälp med enklare åkommor såsom infektioner, öronspolning, hudbesvär, allergiska besvär, vaccination, hälsokontroll, intyg med mera. 

– För oss är det viktigt att patienterna upplever en hög tillgängligt, därför ser vi den här satsningen som ett led i utvecklingen av en sjukvård som finns nära patienterna, säger Charlotta Larsdotter, direktör för Vårdcentralerna Bra Liv. 

Datum, öppningstider och inbjudan till invigningen presenteras inom kort. 

Kontakt

Ulf Österstad, Verksamhetschef, Bra Liv nära
Vårdcentralerna Bra Liv
Region Jönköpings län
ulf.osterstad@rjl.se , 0704-44 37 67

 

Om Vårdcentralerna Bra Liv

Vårdcentralerna Bra Liv består av 33 vårdcentraler i hela länet och är den regionsdrivna primärvården i Jönköpings län. Vår målsättning är "en bättre hälsa för alla". Det vill vi nå genom våra värdeord omtanke, helhet och kvalitet.