Smart arena – länet satsning under Almedalsveckan är nu igång!

Två kvinnor genomför en invigningsceremoni i ett tält.
Nu öppnar Smart Arena – Jönköpings läns satsning på årets Almedalsvecka. Genom att finnas i Almedalen får vi möjlighet att sprida goda exempel och resultat, dela med oss av erfarenheter, bilda opinion och knyta viktiga kontakter, konstaterar regionstyrelsens ordförande Mia Frisk, KD, (till höger) som invigde Smart arena tillsammans med regional utvecklingsdirektör Kristina Athlei. Foto: Sofie Sääf
Två kvinnor genomför en invigningsceremoni i ett tält.En kvinna talar på en scenFyra personer står runt ett ståbordEtt tältområde på Almedalen

Nu är Smart arena, Jönköpings läns satsning under Almedalsveckan igång! Utvecklingskraft, spetskompetens, hållbarhet och starka framtidsutsikter – det är några av de områden som aktörer från Jönköpings län belyser under Almedalsveckan. I år gör vi för första gången en gemensam satsning för att skapa intresse och driva debatt under veckan.

Under fyra dagar av Almedalsveckan står aktörer från länet för ett brett program av seminarier och samtal med representanter från vårt län och inbjudna samarbetspartners och gäster. Ämnen som kommer lyftas är bland andra digitalisering, tillgänglighet, innovation, stadsutveckling, framtidens hälso- och sjukvård, ledarskap, kompetensförsörjning, samproduktion inom forskning och näringsliv, höghastighetsjärnväg och mycket mer. Med programmets innehåll är syftet att stärka länets konkurrenskraft och skapa debatt runt nationellt väsentliga perspektiv för framtiden.

Bakom satsningen står Region Jönköpings län, Jönköpings kommun och Jönköping University tillsammans med flera av länets kommuner och näringsliv. Tillsammans visar vi upp ett dynamiska, attraktivt och samlat län – ett smart län helt enkelt.

Mer information:

Platsen för arenan i Visby är Strandvägen, plats H552 

Programmet i arenan pågår måndag 1 juli – torsdag 4 juli.

Läs mer om seminarierna på vår gemensamma programwebb www.smartarena.nu(Extern länk)

Följ oss under veckan på Instagram jönköping_smartarena och hashtag #smartarena