Vi är till för alla - dags för prideveckor i Jönköpings län

Region Jönköpings län är självklart med när Jönköpings pridevecka drar igång. Måndag 19 augusti är det invigning på Kulturhuset Spira med tal, musik och teater. Veckan bjuder också på föreläsningar, möjlighet att göra hiv-test med snabbsvar och parad. Dessutom har Eksjö Kärleksvecka med start 24 augusti, Vetlanda har mångfaldsvecka 9-15 september och Tranås firar Regnbågsvecka 14-20 oktober.

Jönköpings pridevecka invigs på Spira måndag 19 augusti med tal av bland andra regionstyrelsens ordförande Mia Frisk och musik. Klockan 19.00 ges föreställningen It’s all too beautiful med Teater Tropos på Caféscenen – om transidentitet, psykisk ohälsa, epa-traktorer och poesi. Föreställningen passar alla från 13 år och uppåt. Mer information hittar du på Smålands Musik och Teaters webbplats(Extern länk)

Föreläsning om normer och bemötande, Hiv-test med snabbsvar

Conny och Lina Petersén från Teater Tropos föreläser också om hur svårt det kan vara att som normbrytande person få ett bra bemötande i skolan, på arbetet eller i vården. Tisdag 20 augusti klockan 17.30–19.00 i aulan, Länssjukhuset Ryhov. Fri entré. 
Föreläsningen och invigningens teaterföreställning arrangeras av Region Jönköpings län i samarbete med Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Tisdag 20 augusti finns också möjlighet att göra Hiv-test med snabbsvar på Wetterhälsans Citymottagning i Atollen klockan 17-19. Ingen anmälan krävs, arrangeras i samarbete med Noaks Ark.

Pridepark och parad i Jönköping

Under lördagens prideparad går personal från Region Jönköpings län olika verksamheter tillsammans bakom banderollen Vi är till för alla. Region Jönköpings län och 1177 Vårdguiden finns också på plats i Rådhusparken under lördagen med information, tävlingar och andra aktiviteter. Gör ett armband, fråga Ungdomsmottagningen och träffa barnens favorit Tryggve.

Under hela prideveckan flaggar Länstrafikens stadsbussar och flera av Region Jönköpings läns arbetsplatser. Verksamheterna som bedrivs inom Region Jönköpings län präglas av mångfald och likabehandling, med samma rättigheter och möjligheter för alla. Genom ett inkluderande bemötande vill vi skapa tillit och förtroende hos invånare, samarbetspartners och medarbetare.

Prideveckor även i Eksjö, Vetlanda och Tranås

I Eksjö arrangeras en pridevecka, eller Kärleksvecka som den kallas där. 24-31 augusti 2019 ordnas föreläsningar, workshops, konsert och mycket mer. En av dem som föreläser är Håkan Carlsson, projektledare för hbtq-frågor inom Region Jönköpings län som pratar om normer och värderingar på Stadsbiblioteket i Eksjö onsdag 28 augusti.

I år arrangerar också Vetlanda en mångfaldsvecka 9-15 september och i Tranås firar man regnbågsvecka 14-20 oktober.

Kontakt:
Håkan Carlsson, projektledare för Region Jönköpings läns arbete med hbtq-frågor
hakan.karlsson@rjl.se